Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2021, 20:21
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Bol by Putin schopný uniesť lietadlo ako Lukašenko? Nepoviem, odvetil s úsmevom

Bol by Putin schopný uniesť lietadlo ako Lukašenko? Nepoviem, odvetil s úsmevom
Zdroj: Sasha Mordovets/Getty Images
NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Vladimir Putin zároveň vylúčil, že by sa Kremeľ podieľal na únose lietadla.

Keď svetové aerolinky odklonili lety, aby sa vyhli Bielorusku, Rusko zareagovalo svojsky a postavilo sa na stranu diktatúry Alexandra Lukašenka. Ten ešte pred niekoľkými týždňami prinútil pristáť lietadlo komerčnej spoločnosti Ryanair, pretože bol na palube novinár, ktorého Lukašenko považuje za nepriateľa režimu. 

Vladimir Putin v rozhovore pre RT neodpovedal na otázku, či by postupoval rovnako ako prezident Lukašenko, ku ktorému má prirodzene veľmi blízko. „Nepoviem,“ odpovedal s úsmevom na otázku, či by bol schopný uniesť napríklad komerčný let z Londýna do Thajska. Upozornil na to portál Hospodárske noviny.

Putin zároveň odmietol, že by sa Kremeľ na únose lietadla a nútenom pristátí v Minsku podieľal. 

Dodal, že nemá poňatia, kto je spomínaný opozičný novinár Raman Pratasevič. Rusko podľa neho zaujalo k vnútropolitickej situácii v Bielorusku neutrálne stanovisko. Na otázku o režime v Bielorusku odpovedal, že je len na samotných Bielorusoch, aby situáciu v krajine vyriešili. 

Odporúčané
Poslanci OĽaNO podávajú trestné oznámenie na Martina Jakubca: Odkazoval Rómom, aby „žrali potkany“ Poslanci OĽaNO podávajú trestné oznámenie na Martina Jakubca: Odkazoval Rómom, aby „žrali potkany“ 6. júna 2021, 16:26

Už o pár dní sa Vladimir Putin stretne s americkým prezidentom Bidenom. Po mesiacoch sporov našli spoločný termín stretnutia. Samit si naplánovali na 16. jún v Ženeve vo Švajčiarsku, informuje CNN.

Rozprávať sa podľa Bieleho domu budú o vzájomných vzťahoch Spojených štátov a Ruska či stabilite a urovnaní regionálnych konfliktov v rámci celého sveta. Témou bude aj boj s koronavírusom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia