Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2021, 13:14
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Približne 40 % Slovákov by dalo zaočkovať svoje deti proti koronavírusu, ukázal prieskum

NEWS OČKOVANIE PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Prieskum agentúry Focus pre TV Markíza ukázal, aký záujem majú Slováci o očkovanie svojich detí.

Skoro 15 % rodičov by určite dalo zaočkovať svoje dieťa a približne 26 % ďalších by sa rozhodlo skôr pre očkovanie. Dohromady teda asi 40 % slovenských rodičov má záujem, aby sa ich deti od 12 rokov dali zaočkovať vakcínou Pfizer. 

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

Európska lieková agentúra očkovacej látke od americko-nemeckého konzorcia Pfizer-Biontech udelila povolenie na použitie v rámci vekovej skupiny 12 až 15 rokov. Európska komisia použitie oficiálne schválila, a tak je v súčasnosti len na samotných členských štátoch, či rozšíria očkovanie aj na žiakov vyšších ročníkov základných škôl a nižších ročníkov stredných škôl.

Očkovacia látka proti koronavírusu od Pfizeru-Biontechu je zatiaľ jedinou, ktorá už v súčasnosti umožňuje použitie aj u ľudí mladších ako 18 rokov. Aj na Slovensku sa ňou môžu dať zaočkovať záujemcovia nad 16 rokov. 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský potvrdil, že Slovensko umožní očkovanie Pfizerom pre mladých. „V najbližšom čase, to je najneskôr otázka budúceho týždňa, pribudne do kolónky na objednávanie ďalšia kolónka 12 až 15 a deti sa budú môcť štandardne objednávať,“ povedal minister v relácii Na telo plus.

Milan Krajniak zo Sme rodina v tejto súvislosti dodal, že má doma 17-ročnú dcéru, ktorej povedal, že sa môže sama rozhodnúť, či očkovanie absolvuje. Dodal, že mu už povedala, že sa do čakárne zaregistrovala. 

Odporúčané
Budem si môcť vybrať Sputnik, čo riskujem, kto preberá zodpovednosť a komu sa vakcína z Ruska ujde? (Otázky a odpovede) Budem si môcť vybrať Sputnik, čo riskujem, kto preberá zodpovednosť a komu sa vakcína z Ruska ujde? (Otázky a odpovede) 1. júna 2021, 15:30
Domov
Zdieľať
Diskusia