Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 7:22
Čas čítania 0:50

Rusko povolá na západ krajiny nové vojenské jednotky. Chce tak čeliť „narastajúcej hrozbe zo strany NATO“

Rusko povolá na západ krajiny nové vojenské jednotky. Chce tak čeliť „narastajúcej hrozbe zo strany NATO“
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO VOJNY
Uložiť Uložené

V blízkosti ruských hraníc vraj Moskva eviduje zvýšený počet letov amerických strategických bombardérov či vojnové lode NATO.

Rusko má v pláne vytvoriť nové vojenské oddiely, konkrétne 20 jednotiek, ktoré majú na západe krajiny čeliť „narastajúcej hrozbe zo strany NATO“, uviedol ruský minister obrany Sergej Kužugetovič Šojgu na oficiálnom stretnutí s najvyššími vojenskými predstaviteľmi. Nové vojenské jednotky chce ruská armáda rozmiestniť do konca roka, informuje ABC News.

Odporúčané
Rusko sťahuje svoje vojská z ukrajinskej hranice aj z Krymu, vraj preukázali schopnosť brániť vlasť Rusko sťahuje svoje vojská z ukrajinskej hranice aj z Krymu, vraj preukázali schopnosť brániť vlasť 22. apríla 2021, 14:19

Kremeľ tvrdí, že má hneď niekoľko dôvodov, prečo sa rozhodol pre takýto krok. V blízkosti ruských hraníc vraj eviduje zvýšený počet letov amerických strategických bombardérov či vojnové lode Severoatlantickej aliancie. Moskva zároveň registruje čoraz častejšie vojenské cvičenia krajín NATO. 

Domov
Zdieľať
Diskusia