Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2021, 14:19
Čas čítania 0:26
Adam Novosad

Rusko sťahuje svoje vojská z ukrajinskej hranice aj z Krymu, vraj preukázali schopnosť brániť vlasť

Rusko sťahuje svoje vojská z ukrajinskej hranice aj z Krymu, vraj preukázali schopnosť brániť vlasť
Zdroj: TASR/AP
NEWS
Uložiť Uložené

Stiahnutie vojsk oznámil vo svojom prejave minister obrany Sergej Šojgu.

Rusko sťahuje svoje vojsko z ukrajinskej hranice. Vo štvrtok 22. apríla to oznámil ruský minister obrany Sergej Šojgu, podľa ktorého ruská armáda preukázala svoju pripravenosť brániť krajinu, uvádzajú The Moscow Times.

Odporúčané
Gyimesi: Igor Matovič je vizionár, za pravdu bojuje až do konca. Zaočkovať by som sa dal len Sputnikom Gyimesi: Igor Matovič je vizionár, za pravdu bojuje až do konca. Zaočkovať by som sa dal len Sputnikom 22. apríla 2021, 12:23

Vojenské cvičenie malo podľa expertov spôsobiť zhromaždenie viac ako 100-tisíc vojakov Ruskej federácie na hraniciach s Ukrajinou aj na anektovanom polostrove Krym, čo na Západe vyvolalo vlnu nevôle. Spojené štáty americké obvinili Rusko z provokácií a eskalácie napätie, zatiaľ čo rovnaké výčitky adresovalo Rusko západným mocnostiam.

Vojna na rusko-ukrajinských hraniciach.
Vojna na rusko-ukrajinských hraniciach. Zdroj: TASR

Minister obrany Šojgu rozkázal vojenským jednotkám stiahnutie z aktuálnych pozícií a návrat na domovské základne od 23. apríla. „Myslím si, že ciele tejto náhlej inšpekcie boli naplno dosiahnuté,“ vyhlásil minister vo svojom prejave. Ruská armáda je podľa neho pripravená brániť vlasť pred akýmkoľvek útokom.

Domov
Zdieľať
Diskusia