Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2021 o 19:44
Čas čítania 0:28
Tímea Krauszová

Nezabudni na negatívny test: na týchto miestach ho ešte stále potrebuješ

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Na viacerých miestach sa aj naďalej vyžaduje test.

Nezabudni sa dávať testovať. Negatívny PCR alebo LAMP test (nie starší ako 72 hodín), prípadne maximálne 24 hodín starý negatívny antigénový test ešte stále potrebuješ. Vyžaduje sa v interiéroch akvaparkov, napríklad pri vnútorných bazénoch. Rovnako ho treba na svadobných hostinách, karoch, večierkoch, oslavách a podobných podujatiach, pripomína Úrad verejného zdravotníctva SR.

Odporúčané
Spávame spolu, ale vzťah to nie je. Prečo si mladí ľudia vyberajú kamarátstvo s výhodami a čo tým riskujú? Spávame spolu, ale vzťah to nie je. Prečo si mladí ľudia vyberajú kamarátstvo s výhodami a čo tým riskujú? 29. mája 2021 o 14:30

Aj v reštauráciách, ak je to hromadné podujatie

Negatívny test ti treba aj pri hromadných podujatiach v prevádzkach verejného stravovania (teda napríklad kary, svadobné oslavy alebo stretnutie s bývalými spolužiakmi zo strednej). Musia ho mať diváci aj súťažiaci na športových podujatiach, kde sú súťaže organizované športovými klubmi a zväzmi.

V prípade, že máš už očkovanie alebo covid za sebou, stačí ti namiesto testu potvrdenie. Negatívny test nepotrebujú deti do 10 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia