Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2021, 8:44
Čas čítania 0:37
Daniel Mikolášik

VIDEO: Drastická smrť umývačov okien v Číne. Dvadsať minút uväznení lietali vo vetre a narážali do budov

VIDEO: Drastická smrť umývačov okien v Číne. Dvadsať minút uväznení lietali vo vetre a narážali do budov
Zdroj: Pascal Saez/Construction Photography/Avalon/Getty Images
NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

Bezmocným záchranárom nezostávalo nič iné, len sa tragédii prizerať a čakať, kým sa víchrica upokojí.

V čínskom meste Wu-chan prišli o život drastickou smrťou dvaja umývači okien. Aj napriek varovaniam miestnej meteorologickej stanice ich firma zabezpečujúca čistenie okien na výškových budovách poslala na 46-poschodovú budovu. To sa im však stalo osudným.

Odporúčané
Polonahý Vémola, 140-kilový Baba Jaga a Attila Végh s čírom. Toto sú najvzácnejšie fotografie domácich MMA zápasníkov Polonahý Vémola, 140-kilový Baba Jaga a Attila Végh s čírom. Toto sú najvzácnejšie fotografie domácich MMA zápasníkov 13. mája 2021, 14:30

Počas výkonu práce sa nachádzali niekoľko desiatok metrov nad zemou len na závesnej plošine, vtom sa však náhle zmenilo počasie a plošinu rozkýval silný vietor, informuje Newsweek. Pracovníci vo veku 36 a 56 rokov zostali uväznení na plošine, ktorá sa nedala zastaviť.

Približne 20 minút ich vietor vo veľkej rýchlosti kolísal vo vzduchu a niekoľkokrát ich s plošinou vymrštil do mrakodrapov v okolí. Po silných nárazoch do budov plošina rozbila okná a robotníci utrpeli mnohopočetné zranenia, ktorým napokon podľahli. Tragickú situáciu sa podarilo nasnímať očitému svedkovi v jednej z budov, do ktorých plošina vrážala.

Privolaným záchranárom a hasičom nezostávalo nič iné, len sa tragédii prizerať. Nevedeli totiž, ako im pomôcť. Museli počkať, kým sa silný vietor upokojí. Vtedy však už bolo neskoro. Rýchlosť víchrice dosahovala 10 stupňov na Beaufortovej stupnici sily vetra.

Domov
Zdieľať
Diskusia