Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. mája 2021, 21:45
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Nikdy nevieš, kto je brat a kto policajt, upozorňuje Erik Tresor. Na sídlisku musíš dávať pozor, čo kde povieš

HUDBA ERIK TRESOR
Uložiť Uložené

Erik Tresor je pre mnohých fanúšikov slovenského rapu vykúpením. Na svoje si opäť prídu hlavne zástancovia klasiky, ktorú hrdo reprezentuje.

Erik Tresor síce patrí k služobne mladším slovenským raperom, aj napriek tomu sa však teší slušnému záujmu fanúšikov. Zvolil si diametrálne odlišnú cestu v porovnaní s kolegami a zostal na sídlisku, kde vyrastal. V textoch opisuje svoje zážitky, životné úspechy aj pády a v konečnom dôsledku stavia svoju tvorbu podstatne viac na samom sebe a atmosfére ulice než na imidži alebo efektoch. 

Erik teda zostáva jedným z posledných mohykánov, ktorých nefascinuje rap pomyselnej novej vlny a skôr sa orientujú na tradíciu a boombap. Aj v našich rozhovoroch priznal, že mu podstatne viac záleží na výpovednej hodnote ako na čomkoľvek inom. Potvrdzuje to aj dvojsinglom Fifty Fifty a Dejà vu. Skladby dostávajú aj sídliskový vizuál od Lukáša Tresora. Hudobnú produkciu doplnil známy Lkama a skreče Metys. 

Odporúčané
Separ, Radikal a Dokkeytino žijú slovenský Hollywood. Počúvaj, čo všetko im spôsobuje eufóriu Separ, Radikal a Dokkeytino žijú slovenský Hollywood. Počúvaj, čo všetko im spôsobuje eufóriu 9. mája 2021, 22:44

Erik sa pripravuje na vydanie svojho debutového projektu, s ktorým sa však nechce zbytočne ponáhľať. Pravdepodobne uzrie svetlo sveta až v roku 2022, dovtedy bude raper z Vrakune zásobovať fanúšikov singlami. 

Erik Tresor je zároveň majiteľom barbershopu a šampiónom bojových športov. Tým sa síce už aktívne nevenuje, na Instagrame ich však začal znovu propagovať. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia