Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2021, 20:07
Čas čítania 1:09
Tímea Krauszová

Angličanka si za manžela berie luster. Svojou láskou sa pochválila aj v televíznej relácii

NEWS
Uložiť Uložené

Amanda trpí objektofíliou: pociťuje romantickú lásku k neživým predmetom. Jeden z nich – svoj luster menom Lumiere – si chce vziať za manžela.

Amanda Libertyová je 33-ročná Angličanka z mesta Leeds. V televíznej relácii Steph's Packed Lunch rozprávala o svojej objektofílii: Amanda pociťuje romantickú lásku či telesnú príťažlivosť voči neživým objektom. Jej „typom“ sú rôzne svietidlá a so svojím obľúbeným lustrom je dokonca zasnúbená. Nevymýšľame si: na prste hrdo nosí zásnubný prsteň a jej snúbenec sa volá Lumiere po obľúbenom svietniku z rozprávky Kráska a zviera.

Ľudia ju nepriťahujú

Predstava romantického či sexuálneho vzťahu s ľuďmi jednoducho nie je pre Amandu. Podľa Ladbible tvrdí, že neživé predmety vníma inak ako väčšina ľudí. Prirovnáva to k animizmu; je to základný stupeň náboženského myslenia, v ktorom sa všetkému živému a neživému pripisuje vlastná životná sila. Predmety majú podľa nej istú energiu, ktorú ona vníma.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Amanda Liberty (@chandelieraliberty)

Domov
Zdieľať
Diskusia