Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2021, 9:27
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Predbežná správa vyšetrovateľov o havárii vrtuľníka s miliardárom Kellnerom naznačuje, čo sa dialo pred tragédiou

Predbežná správa vyšetrovateľov o havárii vrtuľníka s miliardárom Kellnerom naznačuje, čo sa dialo pred tragédiou
Zdroj: Alaska Department Of Public Safety
NEWS
Uložiť Uložené

Národný úrad pre bezpečnosť v doprave zverejnil prvé zistenia o havárii vrtuľníka, v ktorom prišlo o život päť ľudí vrátane českého miliardára. Jeden človek nehodu prežil.

Národný úrad pre bezpečnosť v doprave zverejnil predbežnú správu, ktorá opisuje prvé zistenia vyšetrovateľov v súvislosti s haváriou vrtuľníka na Aljaške. Zahynulo pri nej celkovo päť ľudí vrátane najbohatšieho Čecha Petra Kellnera, jeden muž prežil.

Podľa správy vrtuľník najprv niekoľko minút pomaly manévroval len pár metrov nad skalami, následne narazil a zošmykol sa po teréne. Správa, o ktorej informovali zahraničné agentúry aj český Forbes, sa odvoláva na údaje získané z GPS zariadenia.

Posledný pohyb vrtuľníka zaznamenali o 18.33 h, keď pravdepodobne narazil do hory. Posledné dáta zachytilo zariadenie o 18:36:42 neďaleko miesta, kde našli trup vrtuľníka a podstatnú časť trosiek. Havarovanú helikoptéru našli až nasledujúci deň približne o pol desiatej večer. 

Domov
Zdieľať
Diskusia