Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2021, 18:25
Čas čítania 0:38
Daniel Mikolášik

Argentínsky prezident sa nakazil koronavírusom – dva mesiace po tom, čo sa dal zaočkovať Sputnikom

Argentínsky prezident sa nakazil koronavírusom – dva mesiace po tom, čo sa dal zaočkovať Sputnikom
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS SPUTNIK
Uložiť Uložené

Ruská vakcína má mať účinnosť 91,6 percenta.

Argentínskeho prezidenta Alberta Fernándeza testovali na koronavírus, výsledok antigénového testu bol pozitívny. Okamžite bol umiestnený do karantény, kde čaká na výsledok PCR testu, ktorý má definitívne potvrdiť, či je alebo nie je nakazený, píšu Buenos Aires Times.

„Chcem vám povedať, že v závere dnešného dňa – po teplote 37,3 a miernej bolesti hlavy – som mal pozitívny antigénový test,“ oznámil Fernández na Twitteri.

Odporúčané
Sputnik V na Slovensku: kontrolóri majú k vakcíne výhrady Sputnik V na Slovensku: kontrolóri majú k vakcíne výhrady 1. apríla 2021, 20:29

Ide o závažné zistenie vzhľadom na to, že Fernández je už niekoľko mesiacov zaočkovaný proti koronavírusu. Očkovali ho ruskou vakcínou Sputnik V, ktorá vyvoláva pochybnosti týkajúce sa jej účinnosti, pričom látka neprešla ani schvaľovacím procesom Európskej liekovej agentúry.

Domov
Zdieľať
Diskusia