Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2021, 19:56
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Sú obmedzenia a núdzový stav zákonné? Generálny prokurátor Žilinka sa obrátil na Ústavný súd

NEWS
Uložiť Uložené

Generálny prokurátor nechá preskúmať, či niektoré opatrenia neobmedzujú základné práva občanov.

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka navrhuje preskúmať ústavnosť obmedzení základných práv a slobôd v súvislosti s predĺžením núdzového stavu. V utorok podal na Ústavný súd (ÚS) SR návrh na začatie konania o súlade uznesenia vlády, ktorým predĺžila núdzový stav, s ústavou.

Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Žilinka považuje za potrebné podrobiť napadnuté časti uznesenia vlády testu proporcionality.

Odporúčané
Polícia zadržala údajného nájomného vraha, ktorý mal na objednávku zabiť Maroša Žilinku Polícia zadržala údajného nájomného vraha, ktorý mal na objednávku zabiť Maroša Žilinku 19. marca 2021, 17:47

„Teda zisteniu, či obmedzenia základných práv a slobôd, ktoré sú obmedzené zákazom vychádzania v prípade nepreukázania sa negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie covid-19, sú primerané účelu, ktorý sa má dosiahnuť ich obmedzením a či sankciami vynucovanú účasť na plošnom testovaní možno považovať za primerané obmedzenie základných práv a slobôd vo vzťahu k sledovanému cieľu,“ uviedol hovorca.

Domov
Zdieľať
Diskusia