Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2021, 18:13
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová

Dôchodca údajne posielal prezidentke Čaputovej výhražné a vydieračské listy plné vulgarizmov. Do väzby nateraz nejde

Dôchodca údajne posielal prezidentke Čaputovej výhražné a vydieračské listy plné vulgarizmov. Do väzby nateraz nejde
Zdroj: TASR - Martin Baumann
NEWS
Uložiť Uložené

Muž je však naďalej obvinený a v prípade dokázania viny mu hrozí až desaťročné väzenie.

64-ročného Miroslava obvinili zo zločinu vydierania a z prečinu nebezpečného vyhrážania. Prezidentke Zuzane Čaputovej a ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej mal totiž posielať výhražné a vydieračské listy plné vulgarizmov. Na otázku Televízie Markíza, či nejaké listy písal, odpovedal: „Absolútne nič.“

Po tom, ako ho vo Svidníku zatkli kukláči a previezli do Bratislavy, ho bratislavský súd pustil a nechal pod dohľadom probačného a mediačného úradníka. Miroslav sa následne vrátil domov, kde čaká na súd. Ak mu dokáže vinu, vo väzení by mohol stráviť štyri až desať rokov. 

Podľa spravodajského portálu tvnoviny.sk vníma dôchodca zásah polície ako poníženie. Odmieta, že by písal akékoľvek výhražné listy. Z príchodu polície zostala v šoku aj jeho dcéra. Pre Televíziu Markíza uviedla, že si po zásahu kukláčov musela dať tabletky na upokojenie, keďže jej stúpol tlak. 

Bývalý šéf útvaru osobitného určenia Igor Labáth útok vyhodnotil ako terorizmus. 

„Podľa mňa by mal byť podrobený aj psychologickému vyšetreniu, aby sa diagnostikovali jeho pohnútky alebo či je ďalej nebezpečný pre toto konanie alebo nie,“ uviedol pre tvnoviny.sk. Ak by bol podľa Igora Labátha dôchodca Miroslav charakterizovaný ako nebezpečný páchateľ, na slobodu by ho určite pustiť nemali. 

Vyšetrovanie momentálne prebieha naďalej. Polícia k nemu nechce poskytnúť ďalšie informácie, aby neprišlo k jeho zmareniu.

Odporúčané
Pčolinský vraj vedel, že po neho príde NAKA. Príslušníci SIS si mali odfotiť policajta, ktorý šéfa tajných sledoval Pčolinský vraj vedel, že po neho príde NAKA. Príslušníci SIS si mali odfotiť policajta, ktorý šéfa tajných sledoval 20. marca 2021, 10:45
Domov
Zdieľať
Diskusia