Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2021, 18:12
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová kritizuje Matovičov nápad so Sputnikom v prestížnom zahraničnom portáli Politico

Zuzana Čaputová kritizuje Matovičov nápad so Sputnikom v prestížnom zahraničnom portáli Politico
Zdroj: TASR - Martin Baumann
NEWS IGOR MATOVIČ SPUTNIK V ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila k aktuálnej politickej situácii na Slovensku pre prestížny zahraničný portál Politico. Hovorila o vlne zatýkania aj ruskej vakcíne.

Prezidentka Zuzana Čaputová reagovala pre zahraničný portál Politico na aktuálny nápad premiéra Igora Matoviča, a to očkovať Slovákov neschválenou vakcínou z Ruska. Hlava štátu aj smerom k zahraničným čitateľom prízvukuje, že napriek únave v spoločnosti a pomalšiemu tempu očkovania v Európe nie je riešením očkovať sa vakcínou, ktorá neprešla schvaľovacím procesom Európskej liekovej agentúry. 

“Myslím, že pre krajiny ako Slovensko, je šanca zabezpečiť si vakcíny oveľa lepšia týmto spôsobom, ako by sme to mali robiť sami,“ povedala.

Podľa Čaputovej by sa mali ľuďom ponúkať bezpečné a účinné vakcíny, pričom práve registrácia liekovou agentúrou EÚ je v tomto prípade známkou kvality. 

Prezidentka si pri tejto príležitosti pripomenula aj tragickú vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a vyjadrila sa k vlne zatýkania, ktorá rezonuje aj v zahraničí. 

„V súčasnosti tu je viacero vyšetrovaní vysokopostavených predstaviteľov – v úrade prokurátora, polície aj justičného systému. Máme tiež viacero oligarchov, ktorí už nie sú považovaní za nedotknuteľných,” povedala pre Politico Zuzana Čaputová, pre ktorú je zatýkanie bývalých vysokopostavených funkcionárov signálom spravodlivosti a rovnosti pred zákonom.  

Aj napriek tomu si prezidentka myslí, že Slovensko čaká ešte veľa práce, aby naplnilo myšlienku protestov po smrti Jána a Martiny. 

Odporúčané
Jedným z prekvapení Matoviča môže byť dovoz vakcín Sputnik V na Slovensko, druhým reflexia, hovorí šéfka klubu Za ľudí Jedným z prekvapení Matoviča môže byť dovoz vakcín Sputnik V na Slovensko, druhým reflexia, hovorí šéfka klubu Za ľudí 1. marca 2021, 12:05
Domov
Zdieľať
Diskusia