Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2021, 9:07
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Vicepremiér Štefan Holý ako kriticky dôležitý pendler nechodí do britskej karantény, teraz mal znovu pozitívny test

Vicepremiér Štefan Holý ako kriticky dôležitý pendler nechodí do britskej karantény, teraz mal znovu pozitívny test
Zdroj: TASR -Jaroslav Novák
NEWS SLOVENSKO VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Vicepremiér Štefan Holý sa opätovne nakazil koronavírusom.

Vicepremiér Štefan Holý žije na striedačku na Slovensku a vo Veľkej Británii. V obidvoch krajinách má nahlásený pobyt, pričom zo Slovenska, kde si vykonáva povinnosti člena vlády, takmer každý piatok cestuje do Británie za manželkou a deťmi už tri roky. Takýmto cestovaním vyvolal koncom minulého roka rozruch, keď verejnosť zistila, že používal výnimky, aby nemusel ísť do karantény a nakoniec sa nakazil koronavírusom, informuje Denník N.

Teraz Štefan Holý skončil s pozitívnym testom na koronavírus opäť. Žiadne špeciálne výnimky však podľa svojich slov nemá a nezneužíva, aj keď pri príchode do Veľkej Británie nemusí podstúpiť akúkoľvek karanténu. Po vyplnení formulára a preukázaní sa negatívnym PCR testom sa môže voľne pohybovať po krajine, pretože Holý tvrdí, že podľa britských predpisov patrí medzi pendlerov.

Odporúčané
VIDEO: Výstrel z pištole do hrude. Takto Lady Gaga ukradli vzácnych psov, keď postrelili muža, ktorý ich chodieva venčiť VIDEO: Výstrel z pištole do hrude. Takto Lady Gaga ukradli vzácnych psov, keď postrelili muža, ktorý ich chodieva venčiť 26. februára 2021, 21:42

Aj bežní pendleri však karanténu musia podstupovať. Holý podľa všetkého výnimku z karantény využíva vďaka tomu, že je britským rezidentom a pravidelne cestuje za prácou v zahraničí na týždennej báze, pričom toto zamestnanie musí patriť medzi „critical“ a nedá sa vykonávať z domu.

Na cestách do Veľkej Británie tak Holý ukazuje negatívny test, potvrdenie o nahlásenom pobyte v Británii aj potvrdenie, že pracuje ako vicepremiér slovenskej vlády. Po návrate na Slovensko vraj zodpovedne vypĺňa potrebný formulár, preukazuje sa negatívnym testom a absolvuje povinnú domácu karanténu, z ktorej ako pendler môže vyjsť po negatívnom výsledku ďalšieho PCR testu. Nemusí tak čakať na ôsmy deň či dokončiť celú štrnásťdňovú karanténu.

Domov
Zdieľať
Diskusia