Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2021, 18:42
Čas čítania 0:37
Lukáš Čelka

Vláda o nových opatreniach rozhodne cez víkend. O tom, čo nás čaká odborníci mlčia

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Matovič s Krajčím o opatreniach rokujú už od utorka.

Vláda bude o nových opatreniach rokovať už tento víkend, predpokladá to portál Denník N. Vedci spolu s ďalšími odborníkmi na pandémiu si doposiaľ ctia dohodu, že o opatreniach nebudú hovoriť, kým ich neschvália.

Igor Matovič spolu s ministrom zdravotníctva rokujú o nových opatreniach s vedcami už od utorka. Napriek tomu sme sa ani dnes nedozvedeli, aký majú plán na to, aby zvrátili kritickú situáciu na Slovensku.

Odporúčané
Slovensko si chce požičať 100-tisíc vakcín proti koronavírusu Slovensko si chce požičať 100-tisíc vakcín proti koronavírusu 26. februára 2021, 15:06

Pre veľký počet hospitalizovaných pacientov museli na Slovensko prísť na pomoc dokonca aj rumunskí zdravotníci, lekári aj sestry, Vďaka nim môžeme na tri týždne otvoriť ďalších deväť lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou. Slovensko je momentálne v situácii, kedy je vďačné za každé jedno lôžko. Pomôcť má aj Poľsko, ktoré prijme desiatich slovenských pacientov s koronavírusom vo vážnom stave.

Od 8. februára sa riadime riadi podľa tzv. Covid automatu, ktorý je definovaný 7 fázami od najlepšej zelenej po najhoršiu čiernu. Podľa Národného centra zdravotníckych informácií z 10 958 PCR testov dnes na Slovensku pribudlo 2 438 prípadov koronavírusu. Zo 113 306 antigénnych testov podľa ministerstva zdravotníctva pribudlo 2 464 prípadov (2,17 %).

Domov
Zdieľať
Diskusia