Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2021, 15:06
Čas čítania 1:26
Daniel Mikolášik

Matovič sa hrá na veľkého rusofila. Máme pochybnosti o jeho duševnom zdraví, je to blázon, tvrdí Robert Fico

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Premiér je podľa neho mimo zmyslov. Vláda vraj už nedokáže zabezpečiť zmenu, stratila autoritu.

Strana Smer SD za pár dní vyzbierala niekoľko desiatok tisíc podpisov na referendum, uviedol Robert Fico na tlačovej besede. Nechcel však konkretizovať presné číslo. Od občanov ich potrebujú získať aspoň 350-tisíc.

Aktuálne do mnohých domácností putujú petičné hárky. Predseda Smeru povedal, že vníma veľký záujem od občanov o referendum. „Petičná akcia ide veľmi dobre,“ zhodnotil.

Odporúčané
Gašpara varoval pred zadržaním Kaliňák, tvrdí súd. Keď po neho prišla NAKA, bol zbalený Gašpara varoval pred zadržaním Kaliňák, tvrdí súd. Keď po neho prišla NAKA, bol zbalený 23. februára 2021, 13:42

Dnes médiá informovali o tom, že bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara mal pred zadržaním varovať Robert Kaliňák. Fico odpovedal, že Kaliňák to byť nemohol, keďže v tom čase nebol ministrom vnútra. „Na polícii je množstvo čestných ľudí, ktorí vnímajú, čo sa deje a a práve z týchto smerov mohli putovať uniknuté informácie,“ povedal Fico.

fico
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Dodal tiež, že aj novinári vedia často dopredu o zatýkaní verejne známych osôb a keď to vedia oni, nevidí dôvod, prečo by nemohli vychádzať informácie aj inými smermi. „NAKA je deravá ako ementál, pokiaľ ide o informácie,“ zhodnotil.

Predseda Smeru sa vyjadril aj k návrhu dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského Eduarda Burdu, ktorý do funkcie špeciálneho prokurátora navrhol Daniela Lipšica. Na tlačovke čítal úryvky z návrhu. „Ja mám pocit, že sme v roku 1957. Akoby som čítal knihu, pritom to je návrh dekana právnickej fakulty,“ okomentoval.

Matovič sa hrá na veľkého rusofila, tvrdí Fico

Napokon sa vyjadril aj k aktuálne veľmi diskutovanej téme ruskej vakcíny Sputnik V. „To, čo povedal Matovič, bolo klamstvo od začiatku až po koniec. Neexistuje žiadna objednávka dvoch miliónov vakcinačných látok Sputnik od Ruska. Rusko nemá dva milióny vakcín ani pre seba,“ povedal Fico, no na otázku novinára, odkiaľ má takúto informáciu, odpovedal vyhýbavo.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

„Takáto objednávka nie je možná. My si nemyslíme, že to Matovič hrá. On je blázon. On si vymyslí nejaký príbeh, a potom si myslí, že je pravdivý. Na jednej strane sa hrá na veľkého rusofila, no vzápätí sa jeho minister zahraničných vecí snaží hľadať vakcíny z iných zdrojov a lezie po kolenách po západnej Európe,“ skonštatoval Fico.

Dodal tiež, že má pochybnosti o duševnom zdraví predsedu vlády a odsúdil aj jeho vyjadrenie, že kým počas prvej vlny riadil krajinu on, Slovensko bolo najlepšie na svete a keď ju dnes riadia vedci, sme najhorší.

„Premiér je mimo zmyslov. Táto vláda už nedokáže zabezpečiť zmenu, stratila autoritu. Ľudia po Slovensku chodia s falošnými testami. Len výmena vlády nam može priniesť úľavu,“ uzavrel Robert Fico.

Domov
Zdieľať
Diskusia