Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2021, 8:20
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Končím, oddnes už nie som Matovičov poslanec, píše Miroslav Kollár. Vystupuje aj z poslaneckého klubu Za Ľudí

NEWS ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Poslanec sa ostro ohradil voči vláde Igora Matoviča.

Poslanec Národnej rady SR a primátor Hlohovca Miroslav Kollár (Za ľudí) končí ako poslanec vládnej koalície vedenej Igorom Matovičom, informuje na Facebooku. Vystupuje aj z poslaneckého klubu Za Ľudí, pretože podľa jeho slov nechce jeho osobným postojom komplikovať pozíciu strany v koalícii.

„Končím, oddnes už nie som poslancom premiéra Igora Matoviča,“ píše Kollár v statuse, v ktorom sa ostro ohradil voči vláde Igora Matoviča a tomu, ako sa vláda stavia k pandémii. Matovičovo vládnutie označil za chaotické a nekompetentné.

Odporúčané
Ďuriš Nicholsonová: To mám urobiť teraz coming out? Áno. Mám skúsenosť s marihuanou (Rozhovor) Ďuriš Nicholsonová: To mám urobiť teraz coming out? Áno. Mám skúsenosť s marihuanou (Rozhovor) 3. októbra 2020, 19:07

„V každej demokratickej európskej krajine by v takejto situácii mal odstúpiť minimálne minister zdravotníctva. A v našom konkrétnom prípade by mal vyvodiť osobnú zodpovednosť aj premiér Igor Matovič,“ píše vo vyhlásení.

„On nesie hlavnú politickú aj osobnú zodpovednosť za podobu protipandemických opatrení, za ich nekoncepčnosť, nedôslednosť, zlé načasovanie, chaos, aj za nedôveru verejnosti v prijímané opatrenia. Za absurdnú zamilovanosť do celoplošného testovania,“ dodáva.

Kollár síce končí ako vládny poslanec, v parlamente má však v pláne zostať. „Som naďalej pripravený v parlamente podporiť všetky dobré legislatívne návrhy opreté o programové vyhlásenie vlády, za ktoré som sám hlasoval,“ uzatvára.

Domov
Zdieľať
Diskusia