Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2021, 13:00
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Peter Pellegrini: Máme zodraté nosy z testovania a sme majstri sveta v úmrtiach

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Šéf strany HLAS-SD opäť kritizoval súčasnú vládu, ktorá podľa neho nezvláda pandémiu. Tvrdí, že plošné testovania nemali žiadny efekt a sme najhoršie zasiahnutou krajinou na svete.

Peter Pellegrini si myslí, že jednou zárukou, aby Slováci neboli závislí od hádok medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom, je Covid automat. V relácii RTVS Sobotné dialógy kritizoval celoplošné testovanie aj zavedené opatrenia, ktoré sú podľa predsedu strany Hlas-SD nedostatočné. Pellegrini sa sťažoval aj na „zodratý nos z testovania“.

„Ja mám tiež rozbitý nos od špáradla,“ odpovedal Boris Kollár, ktorý nechcel špecifikovať, koľko peňazí Slovensko zatiaľ zaplatilo za plošné testovania. Neodpovedal ani na otázku, či by nebolo lepšie využiť finančné prostriedky na nákup liekov proti vírusu, ako to robí napríklad Česko. 

Boris Kollár sa sťažoval aj na koaličných partnerov, ktorí podľa neho zasahujú do Covid automatu, aj keď by nemali. Konkrétne podľa neho „dvaja partneri“ chceli konkrétne zmeny, ktoré len zdržiavali vládu. Ide pravdepodobne o strany Za ľudí a Sloboda a Solidarita, ktoré iniciovali zrušenie skríningu v „čiernych“ okresoch aj ďalšie zmeny. Kollár dodáva, že podľa neho je najdôležitejšie čo najskôr uzavrieť hranice. 

Štátna karanténa ako v prvej vlne mala byť podľa Kollára zavedená už dávno.

Odporúčané
PREHĽAD: Sprísnili režim na hraniciach, do karantény musí ísť (skoro) každý, výnimiek je málo PREHĽAD: Sprísnili režim na hraniciach, do karantény musí ísť (skoro) každý, výnimiek je málo 13. februára 2021, 9:09
Domov
Zdieľať
Diskusia