Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 6:23
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

NAKA zadržala bývalého prezidenta Finančnej správy Františka Imreczeho

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

Národná kriminálna agentúra zadržala ďalšieho bývalého vysokopostaveného úradníka.

NAKA zadržala bývalého prezidenta Finančnej správy Františka Imreczeho, informuje ako prvý Denník N.

Dôvodom majú byť podozrenia z korupcie. Od 2. decembra je zadržaný a väzobne stíhaný Imreczeho viceprezident Daniel Čech, ktorý podľa informácií Denníka N začal spolupracovať s políciou.

Podľa informácií TV Markíza spolu s ním zadržali elitní policajti aj šéfa IT oddelenia Finančnej správy Milana Gregu. Dôvodom majú byť podozrenia z korupcie a machinácií pri verejnom obstarávaní.

Zadržanie má súvisieť s možnými podvodmi pri dovoze textilu a obuvi z Číny v roku 2018. Európsky úrad boja proti podvodom (OLAF) vtedy odhalil colné podvody v  celkovej hodnote 2,2 miliardy eur. Približne 300 miliónov sa týkalo tovaru, ktorý išiel na Slovensko. Ako prvý upozornil v minulosti na možné machinácie Jozef Rajtár.

Polícia pri akcii Mýtnik okrem Františka Imreczeho zadržala ďalších osem ľudí, informuje Denník N. Sú medzi nimi Peter Brhel, Pavol Boško, Milan Grega, Jana Rovčaninová a Poláček. Obivnení sú aj podnikatelia Jozef Brhel a Michal Suchoba, tí sa však nachádzajú v zahraničí a nepodarilo sa ich zadržať.

Imrecze
Zdroj: TASR - Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia