Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2021, 8:18
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Igor Matovič ďakuje za plošný skríning. „Moje baby ma zavreli na 10 dní do izby a nemohol som vyliezť,“ odkazuje pozitívnym

NEWS IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Otestovať by sa celkovo malo okolo 2,7 milióna obyvateľov Slovenska, z čoho vzíde 30-tisíc pozitívnych, očakáva vláda.

Predseda vlády sa po víkendovom plošnom skríningu, keď sa nechalo otestovať najväčšie množstvo ľudí, rozhodol prihovoriť občanom. „Rád by som poďakoval v prvom rade za to, že ste boli súčasťou tohto projektu, ktorý pokračuje až do utorka,“ hovorí Igor Matovič v úvode. Vláda podľa neho očakáva, že skríning celkovo absolvuje okolo 2,7 milióna ľudí a identifikuje približne 30-tisíc pozitívnych osôb. 

Tieto osoby boli v čase testovania najviac infekčné s najväčšou vírovou náložou, a tak je podľa premiéra výborná správa, že ich skríning dokázal zachytiť a izolovať. Matovič poďakoval nielen tým, ktorí sa prišli otestovať, lebo im záleží na svojom či cudzom zdraví, ale najmä zdravotníkom a dobrovoľníkom, ktorí opäť umožnili, aby sa skríning uskutočnil.

 

ĎAKUJEM VÁM. Aj tým, ktorí prišli. Aj tým, ktorí to všetko zorganizovali. #ZaZdravéSlovensko💚

Posted by Igor Matovic on Sunday, January 24, 2021

Pozitívne testovaným ľuďom poslal veľavravný odkaz. „Chcem poprosiť, aby ste bojovali v rámci svojej domácnosti,“ hovorí a vysvetľuje, že po pozitívnom teste koronavírus nemusí dostať celá domácnosť.

Stane sa tak len v tom prípade, ak ľudia rezignujú. „Mňa moje baby zavreli v izbe na 10 dní a nemohol som z nej ani vyliezť,“ spomína na svoju karanténu, keď ostatných členov rodiny úspešne ušetril nákazy.

Odporúčané
Youtuber Jake Paul vysmial knockoutovaného Conora McGregora. 50-miliónovú ponuku znížil na smiešne minimum Youtuber Jake Paul vysmial knockoutovaného Conora McGregora. 50-miliónovú ponuku znížil na smiešne minimum 24. januára 2021, 19:11

Aj negatívne testovaným osobám napokon poradil, aby sa radšej správali ako pozitívni. Koronavírus je podľa neho hnusoba a potvora, ktorá sa síce nemusela prejaviť v čase testovania, ale o pár hodín či dní neskôr už môže naplno prepuknúť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia