Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2021, 10:38
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Bez očkovacieho preukazu nebudeme môcť cestovať, tvrdí Krajčí. Odborníci očakávajú tretiu vlnu koronavírusu

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Odborníci aj minister zdravotníctva sa zhodujú s nápadom, aby mohli cestovať lietadlom len ľudia, ktorí majú očkovací preukaz.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí si myslí, že je dobrý nápad, aby mohli cestovať lietadlom len ľudia, ktorí už boli zaočkovaní. Vyhlásil to v najnovšom Na Telo Plus. „Mnohé krajiny pravdepodobne zavedú povinnosť preukázať sa, že sme boli zaočkovaní a aj letecké spoločnosti,” vyhlásil Krajčí. 

 
Detský lekár Peter Visolajský dodal, že podľa neho má vakcinácia zmysel aj z pohľadu, aby sa krajinami časom nešírili nové mutácie koronavírusu. Odborníci sa zhodujú, že taktéto obmedzenie môže časom prispieť k bezpečnosti v krajine. 

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus v Teleráne vyhlásil, že takéto obmedzenie je možné až v čase, kedy budú mať prístup k vakcíne všetci. Zároveň si myslí, že je správne, aby mali cestujúci na výber, či sa dajú zaočkovať, alebo budú cestovať s negatívnym PCR testom.

S takouto formou aktuálne počíta aj Európska komisia. V EÚ by sa mala začať debata o podmienkach obnovenia cestovania už v najbližších týždňoch. Šéfka Komisie Ursula von der Leyenová povedala, že v prípade, ak chce človek cestovať a nie je zaočkovaný, mohol by sa preukázať negatívnym testom.

Domov
Zdieľať
Diskusia