Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2021, 8:51
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

V Česku sa pri očkovaní predbiehali úradníci, šéf zdravotného ústavu rezignoval. Po zaočkovaní Cibulkovej nevyhodili nikoho

NEWS DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ
Uložiť Uložené

Personálnu zodpovednosť voči zdravotníkovi, ktorý očkoval Cibulkovú, nevyvodili. V Česku pristupujú k prešľapom oveľa razantnejšie.

Šéf štátneho zdravotného ústavu v Česku Pavel Březovský rezignoval zo svojej funkcie potom, čo umožnil niektorým svojim úradníkom a ich rodinným príslušníkom dať sa zaočkovať mimo poriadia. Březovský tvrdí, že len postupoval podľa pokynov z SMS správy od premiéra Andreja Babiša, ktorý ho vyzval, aby očkovali čo najrýchlejšie. 

Keďže Březovský podľa svojich slov nedostal konkrétny plán, ako spotrebovať vakcíny, ktoré by museli na konci dňa vyhodiť, ponúkol ich tým, ktorí ich boli schopní hneď využiť, informuje iDnes

„To, čo sa stalo v Štátnom zdravotnom ústave je neprijateľné a pán minister z toho vyvodil opatrenia,“ povedal premiér Andrej Babiš v reakcii na tlačovú konferenciu ministra zdravotníctva Jana Blatného, kde oznámil Březovského odchod.

Domov
Zdieľať
Diskusia