Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 16:53
Čas čítania 1:31
Tímea Krauszová

Pellegrini chce rozšíriť trestné oznámenie na Igora Matoviča a ďalších členov vlády. Vraj prispeli k šíreniu nákazlivej choroby

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Podľa Pellegriniho ide o ohrozenie zdravia a zneužitie právomocí verejného činiteľa.

Líder Hlasu Peter Pellegrini na pondelkovej tlačovke oznámil, že chcú rozšíriť trestné oznámenie, ktoré podávajú na premiéra Igora Matoviča a ďalších členov vlády. Hovorí, že vláda prispela k šíreniu nákazlivej ľudskej choroby. Ako príklad uvádza Matovičove priznanie, že niektoré testy pri plošnom testovaní na COVID-19 neboli kvalitné. Chce, aby voči vláde vyvodili zodpovednosť.

Na ľuďoch robili vraj pokusy

„Musí nastúpiť trestnoprávna zodpovednosť. Je to škandál, keď predseda vlády povie v priamom prenose, že na ľuďoch robili hokusy pokusy,“ zdôraznil Pellegrini s tým, že dennodenne vychádza na povrch papalášizmus a amaterizmus vlády. Dodal, že ak mali ľudia negatívny výsledok pri otestovaní nekvalitným testom v rámci plošného testovania, mohli byť pozitívni a nakaziť svojich blízkych.

Podľa Pellegriniho je páchateľ jasný, za chod štátu predsa nesie zodpovednosť premiér. Bude však treba posúdiť, kto nesie zodpovednosť za nákup zlých testov a za ďalšie rozhodnutia. Expremiér si myslí, že to môžu byť viacerí členovia vlády. V súvislosti so šírením nákazlivej choroby hovorí napríklad o vicepremiérovi Štefanovi Holom, ďalších členov vlády menovať nechcel.

Odporúčané
Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník 11. apríla 2024, 16:30

Ďalšie plošné testovanie podľa Pellegriniho situáciu na Slovensku nevyrieši. Miesto toho by štát mohol radšej venovať ľuďom poukážky na PCR testy a postupne pretestovať každého občana. Nepáči sa mu ani to, že sa vláda viac nezamerala na podporu prevenciu a osvetovú kampaň.

Domov
Zdieľať
Diskusia