Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2021, 11:24
Čas čítania 0:34
Jakub Paulík

Na koronavírus zomrela na Slovensku prvá zdravotná sestra

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Mala 55 rokov.

Na Slovensku ochoreniu Covid-19 podľahla prvá zdravotná sestra. „Naša kolegyňa prehrala boj s týmto ochorením 29. decembra 2020. Je to prvá, nám známa, obeť spomedzi sestier," povedal pre TASR riaditeľ kancelárie Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Lukáš Kober.

Odporúčané
Na Slovensku z PCR a Ag testov pribudlo 10 212 prípadov koronavírusu Na Slovensku z PCR a Ag testov pribudlo 10 212 prípadov koronavírusu 5. januára 2021, 10:00

55-ročná zdravotná sestra Jana B. podľa Kobera pracovala na oddelení dlhodobo chorých a v zariadení sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši. Zdravotná sestra bola držitelka ocenenia Biele srdce na regionálnej úrovni. 

Vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou vo Veľkom Krtíši pracovala od roku 2012 na internom oddelení, od novembra 2020 na oddelení urgentného prímu. V období pandémie sa aktívne podieľala na prípravách a reprofilizácii 'covidových' traktov,“ uviedol.  

Z radov zdravotníkov však nejde o prvú obeť. V októbri zomrel na Orave 48-ročný lekár. Podľa Národného centra zdravotníckych informácií na koronavírus v našej krajine zomrelo za včerajšok ďalších 82 ľudí. Dokopy za obdobie pandémie na Slovensku koronavírusu podľahlo 2 603 ľudí. Worldometers uvádza, že celosvetovo na Covid-19 zomrelo 1 862 044 osôb.

Domov
Zdieľať
Diskusia