Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2021, 15:44
Čas čítania 0:31
Tímea Krauszová

Bitcoin prekročil hranicu 31-tisíc dolárov, za týždeň narástol o 15 %

NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Kryptomene sa v posledných týždňoch extrémne darí.

Bitcoin dnes prekročil ďalšiu historickú hranicu, keď dosiahol hodnotu približne 31 353 amerických dolárov (25 837 €). Ide o historický míľnik v hodnote kryptomeny, ktorej sa v posledných týždňoch darí. Ešte na Štedrý deň mal hodnotu niečo cez 26-tisíc dolárov, za posledných sedem dní mu cena stúpla o 15,5 %.

Celkovo v roku 2020 Bitcoin stúpol na cene až o 300 %, pričom až 50 % z toho získal len počas mesiaca december, píše CoinDesk. Celková hodnota BTC je aktuálne 569,1 miliardy dolárov a predbehlo ho len deväť verejných obchodných spoločností  (publicly traded company). 

Zdroj: Google/screenshot

Cyklus Bitcoinu podľa experta na kryptomeny trvá zhruba štyri roky a odhaduje sa, že jeho cena by mohla počas toho narásť od 50 000 dolárov po 500 000 dolárov. „Keby sa to stalo, ukázal by sa ako pravdivý naratív o tom, že z Bitcoinu sa stal uchovávateľ hodnoty,“ povedal Adam Kracík pre Refresher. Prečítaj si celý rozhovor.

Odporúčané
Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) 14. decembra 2020, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia