Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2020, 12:31
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Na západe Slovenska bolo zemetrasenie (+video)

NEWS ZEMETRASENIE
Uložiť Uložené

Obyvatelia Bratislavy aj časti západného Slovenska pocítili krátko popoludní silné otrasy.

Tesne pred 12:30 v hlavnom meste Slovenska pocítili obyvatelia seizmickú aktivitu, ktorú spôsobilo zemetrasenie. TASR to potvrdil Kristián Csicsay z Ústavu vied o Zemi. Zemetrasenie na Slovensku bolo podľa neho v dôsledku utorkového zemetrasenia v chorvátskom Záhrebe.

Zemetrasenie sa vyskytlo 46 kilometrov juhozápadne od Záhrebu v Chorvátsku. Bolo veľmi plytké a jeho hĺbka bola približne v troch kilometroch, informuje iMeteo.

Otrasy pocítili aj ľudia v Nových Zámkoch, v Partizánskom, v Novom Meste nad Váhom, v Martine, v Hlohovci aj v Komárne.

Časť Slovenska zaznamenala silnú seizmickú aktivitu, mohlo ísť o zemetrasenie (+video)
Zdroj: Google

Podľa stránky Geofon zaznamenali v rovnakom čase silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3 stupňa neďaleko Záhrebu.

zemetrasenie
Zdroj: GEOFON

Slováci zdieľajú zážitky a videá otrasov

Viacerí Bratislavčania opísali svoje zážitky na sociálnej sieti. „O 12.21 sa normálne hýbal celý náš 12-poschodový dom v Petržalke. Dosť nepríjemný zážitok," napísala Katarína. Obyvatelia zasiahnutých mestských častí zaznamenali najmä pohyb kľúčov vo dverách, trasenie žalúzií, lustrov či ozdôb na stromčekoch.

„Vyliala sa trochu voda z akvária, domáce zvieratá nereagovali," priblížila Barbora. Viacerí tiež opisovali chvenie gauča či postele. „Najprv vyskočil pes a začal kňučať. Potom začali šušťať žalúzie a trochu sa pohol luster a stromček. A ja som mala pocit, že ma sediacu na gauči berie do boku," dodala Kristína.


Hasiči doteraz v súvislosti so zemetrasením nezaznamenali v Bratislavskom samosprávnom kraji žiadne škody ani zranené osoby.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia