Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2020, 14:10
Čas čítania 0:52
Daniel Mikolášik

Zuzana Čaputová z Vatikánu: Pápež František odkazuje Slovensku, aby bojovalo a vydržalo

NEWS PÁPEŽ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka pozvala pápeža na návštevu Slovenska. Pozvanie prijal, no uvidí, ako mu to dovolí situácia vo svete.

Pápež František odkázal Slovensku, aby v súvislosti s koronakrízou bojovalo a vydržalo. Povedala to prezidentka SR Zuzana Čaputová po stretnutí vo Vatikáne. Čaputová pozvala pápeža na návštevu Slovenska. Pozvanie prijal, no uvidí, ako mu to dovolí situácia vo svete.

Odporúčané
Najkvalitnejšie PCR testy slovenského vedca putujú do Vatikánu. Pápežovi ich osobne odovzdá Zuzana Čaputová Najkvalitnejšie PCR testy slovenského vedca putujú do Vatikánu. Pápežovi ich osobne odovzdá Zuzana Čaputová 14. decembra 2020, 8:54


„Záujem prísť má naozaj úprimný,“ povedala Zuzana Čaputová. Dodala však, že všetko je o pandemickej situácii a pápežovom zdravotnom stave. Na stretnutí sa rozprávali o aktuálnej situácii vo svete aj na Slovensku. Pápež podľa prezidentky povedal, že „po kríze nikdy nič neostane rovnaké“.

VatikánPrezidentkaZuzana ČaputováPápež František
Zdroj: Kancelária prezidenta SR

„Preto je dôležité, aby sme spoločne všetci spolupracovali na zjednotení sveta, aby sme dokázali čeliť našim výzvam,“ povedala prezidentka. Zároveň podotkla, že František hovoril na stretnutí o osobitnej úlohe a postavení žien v kríze.

Domov
Zdieľať
Diskusia