Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2020, 15:43
Čas čítania 2:04
Vladimíra Púpavová

Penta spúšťa predaj poslednej rezidenčnej veže v Sky Parku. Výstavba začne na jar

Penta spúšťa predaj poslednej rezidenčnej veže v Sky Parku. Výstavba začne na jar
Zdroj: Penta Real Estate
KULTÚRA PENTA
Uložiť Uložené

Penta Real Estate rozbieha druhú etapu rezidenčnej časti projektu Sky Park. V prvom kvartáli nového roka zaháji výstavbu štvrtej rezidenčnej veže od Zaha Hadid Architects. Developer spúšťa aj predaj bytov v poslednej veži.

Štvrtá rezidenčná veža má byť identická ako tri už dokončené. Každá z nich má 31 nadzemných podlaží a výšku 103,8 metra.  

Posledná veža ponúkne 264 bytových jednotiek a ďalších 372 parkovacích miest. Súčasťou novej veže budú aj priestory pre retail a občiansku vybavenosť. 

Odporúčané
Hypotéka je záväzok na celý život, no podnájmov je málo a sú drahé. Ako mladí riešia bývanie? Hypotéka je záväzok na celý život, no podnájmov je málo a sú drahé. Ako mladí riešia bývanie? 12. novembra 2020, 13:56

Oficálny predaj bytov však spustil až dnes. Nadštandardné panoramatické a penthousové byty sa do predaja dostanú v budúcom roku. 

Do veží Sky Parku sme sa boli pozrieť ešte počas výstavby: 

Doteraz najdrahší byt sa nachádza v prvej rezidenčnej veži a má cez 260 štvorcových metrov obytného priestoru a ďalších 35 štvorcových metrov v rámci dvoch lodžií a terasy. 

Projekt Sky Park by Zaha Hadid.
Projekt Sky Park by Zaha Hadid. Zdroj: Penta Real Estate

Predajca zaň pred dvomi rokmi pýtal 1,7 milióna eur. Cena na štvorcový meter tak vychádza okolo 6 126 eur. 

Projekt Sky Park by Zaha Hadid.
Projekt Sky Park by Zaha Hadid. Zdroj: Penta Real Estate

Developer sa tentokrát rozhodol ceny bytov nezverejniť. Podľa informácií REFRESHERU však budú výrazne vyššie ako v predchádzajúcich troch vežiach.  

Podľa developera o kúpu bytov v poslednej veži prejavilo záujem približne 2,5 tisíc záujemcov. Záujemcovia mali vypĺňať formulár, ktorý je na stránke projektu stále dostupný. 

Takmer pol miliardy

Celý projekt Sky Park si vyžiadal investíciu viac ako 420 miliónov eur. Zaradil sa tak k najdrahším realitným projektom na Slovensku. V bývalej industriálnej zóne developer stavia dokopy viac ako tisíc bytov, stovky kancelárií, obchodné priestory a veľký verejný park za takmer 4,5 milióna eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia