Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2020, 11:56
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Pellegrini: Nikomu nebudem brániť, aby sa šiel poprechádzať po Bratislave. Matovičova vláda sa nás bojí, vyhlásil

NEWS PETER PELLEGRINI PROTEST
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini svoju stranu Hlas vníma ako najväčšiu hrozbu pre súčasnú vládu.

Šéf strany Hlas Peter Pellegrini zvolal na utorok ráno tlačovú konferenciu, na ktorej sa vyjadroval nielen k samotnému výročiu Nežnej revolúcie, ale aj k chystanému protestu proti súčasnej vlády, informuje Denník N.

Pellegrini už minulý týždeň avizoval, že bude rešpektovať zákaz zhromažďovania, a samotného protestu sa zúčastniť neplánuje, ale teraz ľuďom odkázal, že sa nemusia báť „poprechádzať po Bratislave".

Odporúčané
17. november nepatrí fašistom, komunistom ani mafii, vyhlásil Naď. Slušní ľudia vraj ostanú doma a nepôjdu ničiť majetok 17. november nepatrí fašistom, komunistom ani mafii, vyhlásil Naď. Slušní ľudia vraj ostanú doma a nepôjdu ničiť majetok 17. novembra 2020, 10:49

„Nikomu nebudem brániť, ale ani vyzývať ľudí, aby sa išli v pokoji poprechádzať, aby videli, čo sa v uliciach deje,“ uviedol Pellegrini na tlačovke. Dnešnú demonštráciu o 16:00 pred Prezidentským palácom pritom najmä kotlebovci opisovali ako prechádzku, aby sa vyhli označovaniu protest či demonštrácia.

Pellegrini: Nikomu nebudem brániť, aby sa šiel poprechádzať po Bratislave. Matovičova vláda sa nás bojí, vyhlásil
Zdroj: TASR

Pellegrini vyhlásil, že zákaz zhromažďovania nie je vôbec dôvodný podľa neho platí len kvôli tou, že vláda sa bojí hnevu občanov. Aj predĺženie núdzového stavu vníma ako čisto politické rozhodnutie. „Vláda sa našich ľudí pravdepodobne bojí,“ poznamenal s tým, že Hlas je podľa volebných prieskumov najväčšou konkurenciou súčasnej koalície.

Bývalý premiér odkázal vláde, aby neskĺzla k využívaniu orgánov činných v trestnom konaní, aby si vybavovala účty so svojimi politickými oponentmi. Zrkadlo jej chce nastaviť prostredníctvom ankety, kde strana Hlas zisťuje, či majú obyvatelia Slovenska záujem o predčasné voľby. Pellegrini si výročie Nežnej revolúcie pripomenie zapálením sviečky.

Domov
Zdieľať
Diskusia