Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2020, 10:01
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Na Slovensku pribudlo 1 728 nových pozitívnych na koronavírus. Vyliečilo sa 359 osôb

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Prísnejšie opatrenia ani vidina plošného testovania zatiaľ krivku nových prípadov výrazne nezrazili.

Na Slovensku za posledných 24 hodín pribudlo 1 728 nových prípadov koronavírusu. V laboratóriách otestovali 9 365 vzoriek. Nový nárast počtu prípadov zatiaľ podčiarkuje slová niektorých vládnych predstaviteľov, že krivku pribúdajúcich pozitívnych osôb sa nám aj napriek zavedeniu tvrdších opatrení zatiaľ nepodarilo zraziť smerom nadol.

V nemocniciach museli za včera hospitalizovať 32 pacientov, ale medzitým sa stihlo vyliečiť 359 osôb. Vo štvrtok 22. októbra ráno našťastie nepribudlo žiadne nové úmrtie na ochorenie Covid-19, ale v stredu večer úrady ohlásili až 17 nových smrtí na koronavírus. 

CORONAVIRUS CHART

Od dnešného rána zasadá Ústredný krízový štáb po tom, čo v stredu rokovalo konzílium odborníkov aj pandemická rada vlády. Na základe vyjadrení ministrov obrany a práce Naďa s Krajniakom zrejme Slovensko čaká kombinácia miernejšieho lockdownu spoločne s plošným testovaním, ale o konkrétnych opatreniach sa rozhodne až po skončení stretnutia krízového štábu.

„Najviac pozitívnych prípadov pribudlo v Žilinskom kraji (478), nasleduje Prešovský kraj (383), Banskobystrický (209), Trenčiansky (183), Nitriansky (146), Trnavský (134), Košický (129) a Bratislavský (66). Je medzi nimi 918 žien a 810 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 92 rokov,“ informovalo na Facebooku ministerstvo zdravotníctva.

Domov
Zdieľať
Diskusia