Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2020, 7:12
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

V Česku pribudlo závratných 15-tisíc nových prípadov koronavírusu. Krajina spúšťa lockdown

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

V Česku otestovali viac ako 40-tisíc laboratórnych vzoriek.

Česká republika opäť zlomila rekord v počte nových nakazených pacientov koronavírusom. Za posledných 24 hodín u našich susedov pribudlo 14 968 nakazených, čo je vôbec najviac od začiatku pandémie. Laboratóriá v stredu otestovali viac ako 40-tisíc vzoriek, píše Idnes.

V krajine evidujú až 124-tisíc aktívnych prípadov, a tak sa zdravotnícky systém dostáva na svoje limity a vojaci sa chystajú zabezpečovať dodatočnú starostlivosť v novopostavených poľných nemocniciach. Tento týždeň na ochorenie Covid-19 zomrelo v Česku už 253 osôb, čím sa celková bilancie úmrtí vyšplhala až na 1 739 ľudí.

Od začiatku októbra sa počet hospitalizovaných pacientov v nemocniciach približne štvornásobil. O tom, že Česko nemá pandémiu koronavírusu pod celkovou kontrolou svedčia aj štatistiky, podľa ktorých v posledných dňoch evidujú z celkového počtu denných testov vždy okolo 25 percent pozitívnych prípadov.

V reakcii na rapídne stúpajúce počty nových prípadov sa česká vláda rozhodla zaviesť v krajine lockdown. Od štvrtka 22. októbra zostáva zatvorená väčšina maloobchodných predajní okrem tých so základným sortimentom, platí aj obmedzenie voľného pohybu, a tak majú ľudia obmedziť vychádzanie z domova len na nevyhnutné dôvody, ako cesta k lekárovi, na nákup alebo do práce.  

Domov
Zdieľať
Diskusia