Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2020, 15:31
Čas čítania 0:45
Tímea Krauszová

Takto sa zavádza pľúcna ventilácia: Hadicu ti musia strčiť cez hlasivky až do priedušnice, pre lekára je to aj fyzicky náročné

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenský anesteziológ ukazuje, ako sa zavádza ventilácia.

Anesteziológ Jakub Vallo ukázal na umelej figuríne, ako prebieha intubácia pacienta na pľúcny ventilátor. Video zverejnilo Ministerstvo zdravotníctva na Facebooku. Momentálne je na pľúcnu ventiláciu odkázaných 51 pacientov.

Odporúčané
Igor Matovič čoraz viac pripúšťa lockdown. Zomrel ďalší lekár, nakazil sa zrejme pri výkone povolania Igor Matovič čoraz viac pripúšťa lockdown. Zomrel ďalší lekár, nakazil sa zrejme pri výkone povolania 21. októbra 2020, 12:05

Hadica cez ústa a hlasivky až do priedušnice

„Zavádzanie pľúcnej ventilácie je pomerne náročný, nepríjemný a bolestivý akt, pacient je počas neho uspatý, ale môžeme vďaka tomu zachrániť životy ľudí s ťažkým priebehom Covidu-19,“ vysvetľuje ministerstvo na sociálnej sieti. Podporu pri dýchaní pritom pacienti často potrebujú aj po dobu niekoľkých týždňov, samotný prístroj ani nestačí. Musia sa o nich starať aj zdravotníci.

Domov
Zdieľať
Diskusia