Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2020, 12:05
Čas čítania 1:17
Tímea Krauszová

Igor Matovič čoraz viac pripúšťa lockdown. Zomrel ďalší lekár, nakazil sa zrejme pri výkone povolania

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ak sa podľa premiéra bude musieť rozhodovať medzi životmi a ekonomikou a nebude možné vynútiť si karanténu, tak nás čaká lockdown.

Na dnešnom tlačovom brífingu po rokovaní vlády premiér Igor Matovič pripustil, že celoplošné testovanie nemusí vôbec prebehnúť. „Existuje možnosť, že odborníci z pandemickej komisie a ústredného krízového štábu rozhodnú, že celoplošné testovanie je pri súčasnej situácii málo a navrhnú celoštátnu karanténu. Ideme ako vlak, ktorému prestali fungovať brzdy. Musíme ho zastaviť,“ povedal. Lockdown nazval našou „ručnou brzdou“, ktorú budeme v prípade núdze musieť zatiahnuť.

Odporúčané
Ak si vieš zabezpečiť 10-dňovú karanténu, testovať sa nemusíš. Ministerstvo obrany prezradilo detaily o celoplošnom testovaní Ak si vieš zabezpečiť 10-dňovú karanténu, testovať sa nemusíš. Ministerstvo obrany prezradilo detaily o celoplošnom testovaní 21. októbra 2020, 9:26

Prekročíme vraj aj hranicu 5000 prípadov týždenne, premiér nevylučuje ani lockdown

Podľa premiéra Slovensko prekročí tento týždeň hranicu 3000 nových prípadov za deň, ďalší týždeň 4000 a potom až 5000. Osobne chce najmä dosiahnuť efektívne celoplošné testovanie a chce sa vyhnúť lockdownu. „Predpokladáme, že tí, čo sa odmietnu dať testovať, budú takí, čo budú mať aj príznaky, ale o koronavíruse uvažujú ako o chrípočke,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia