Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 14:06
Čas čítania 1:01
Richard Balog

Jedna z najdrahších bratislavských novostavieb s rukopisom Zahy Hadid bude ukrývať aj takýto sofistikovaný byt

Jedna z najdrahších bratislavských novostavieb s rukopisom Zahy Hadid bude ukrývať aj takýto sofistikovaný byt
Zdroj: Dobrý Interiér
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Klientka mala o svojom budúcom bývaní jasnú víziu a jej požiadavke o elegantnej nehnuteľnosti s prvkami luxusu vyhoveli architekti ukážkovo.

Na novostavbe SKY PARK by Zaha Hadid sa jednotlivé práce pomaly blížia ku koncu, čo pre majiteľov znamená skvelú správu. Postupne totiž budú môcť realizovať svoje predstavy o dokonalom bývaní v jednej z najzaujímavejších budov v našom hlavnom meste. 

Svoje o tom vie aj majiteľka 3-izbového bytu s výmerou 77 metrov štvorcových na jednom z vyšších podlaží, ktorá sa rozhodla využit služby ateliéru Dobrý Interiér a urobila dobre.  Od začiatku mala jasnú predstavu o tom, že jej nový domov by sa mal niesť na vlnách elegancie s prvkami luxusu. Architektka Natália Hrnčárová tieto požiadavky dokonale zhmotnila. Zatiaľ síce len prostredníctvom vizuálu, ale na realizácii sa pracuje. 

Odporúčané
Rekonštrukcia prvorepublikovej víkendovej usadlosti na sofistikovanú vilu s fontánou pod oknami Rekonštrukcia prvorepublikovej víkendovej usadlosti na sofistikovanú vilu s fontánou pod oknami 11. októbra 2020, 15:20

Vstupná časť bytu je venovaná odkladaciemu priestoru a vďaka obkladu steny sa architektke šikovným spôsobom podarilo schovať vstup do práčovne. Ihneď po vstupe do dennej zóny si majiteľka a jej hostia môžu vychutnávať úchvatnú panorámu Bratislavy s hradom v pozadí

Nenápadná biela kuchyňa je od jedálne, respektíve obývacej miestnosti oddelená pomocou nástenného zrkadla a drevenej dýhy lemujúcej strop aj stenu. Celému priestoru však dominuje najmä kombinácia staroružovej a petrolejovej zelenej na solitéroch, ktoré spoločne tvoria príjemný kontrast k povrchom. 

Špecifickou požiadavkou bolo tiež spojenie šatníka a kúpeľne so vstupom do rodičovskej spálne, pričom použitý obklad podčiarkuje eleganciu nezvyčajného priestoru. Takmer celá miestnosť je obklopená podsvietenými šatníkovými skriňami, vďaka ktorým sa majiteľka rozhodne nebude sťažovať na nedostatok miesta na oblečenie. V spálni opätovne dominuje petrolejový odtieň zelenej v podobe čalúnenej postele s veľkým čelom. 

Sladkou bodkou je detská izba s 2-poschodovou posteľou, ktorej dizajn doplnený o plyšové hračky a veselé obrazy na stenách dokonale korešpondujú s celkovou tvárou nehnuteľnosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia