Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2020, 12:23
Čas čítania 1:04
Adam Novosad

Severná Kórea odhalila gigantickú balistickú raketu. Režim chce odpaľovať viacero jadrových hlavíc naraz, hlásia experti

NEWS SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Zatiaľ najväčšia balistická raketa dokáže zrejme zasiahnuť akýkoľvek kút sveta.

Severná Kórea zorganizovala pri príležitosti 75. výročia vládnucej strany nočnú vojenskú prehliadku. Zúčastnili sa jej desiatky tisíc obyvateľov, pretože Kim Čong-un nemohol dovoliť, aby sa prehliadka uskutočnila bez úctyhodnej spoločnej choreografie, informuje BBC.

Viac ako nacvičené pohyby obyvateľov však svetové veľmoci zaujímal vojenský arzenál, ktorý KĽDR odprezentovala. A viacero noviniek údajne spôsobuje vrásky na čele vojenských stratégov. Severná Kórea na prehliadke odhalila zatiaľ najväčšiu medzikontinentálnu balistickú raketu, akú kedy mala k dispozícii, a tak sa už začala polemika o tom, aké schopnosti raketa ukrýva.

KLDR
Zdroj: TASR/AP

Kim Čong-un už začiatkom roku 2020 prisľúbil, že aj keď KĽDR obmedzila testovanie svojich rakiet, nijak to neovplyvňuje vývoj. Diktátor vyhlásil, že sila režimu nepredvídateľne stúpa, a to napriek tomu, že krajina sa posledné roky snažila normalizovať vzťahy s USA.

Domov
Zdieľať
Diskusia