Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2020, 9:35
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Na Slovensku pribudlo 419 nakazených koronavírusom, oznámil Igor Matovič: Pokazili sme si to, dodal

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér na Facebooku oznámil nové čísla za štvrtok.

Igor Matovič aj dnes na svojom facebookovom profile oznámil nové počty nakazených a predbehol tak oficiálny kanál – Národné centrum zdravotníckych informácií. NCZI potvrdilo slová premiéra po približne 30 minútach na oficiálnej stránke. Za uplynulých 24 hodín spravili len niečo viac ako 5500 testov, 58 ľudí sa vyliečilo a 19 ďalších museli hospitalizovať.

Slovenské laboratória urobili 5 540 testov za posledných 24 hodín, z čoho 419 ľudí bolo pozitívnych. Ide o rekordný počet nakazených za jeden deň na Slovensku. Na druhej strane sa úspešne podarilo vyliečiť ďalších 90 pacientov. Slovensko od vypuknutia pandémie Covid-19 eviduje celkovo 8 467 nakazených.

„Máme nový rekord. Nerozvážnosť, ľahkovážnosť a egoizmus zvíťazili. Neustále útoky, spochybňovanie nebezpečnosti Covidu, teatrálne ignorovanie opatrení, vysmievanie sa z tých, ktorí ich dodržujú ... priniesli svoje výsledky. Výsledky “boja za slobodu”, ktorý teraz slobodu zoberie všetkým,“ dodal premiér. 

Odporúčané
5 ministrov, ktorí si zatiaľ v Matovičovej vláde robia najlepšiu robotu 5 ministrov, ktorí si zatiaľ v Matovičovej vláde robia najlepšiu robotu 24. septembra 2020, 17:15

 „Počet pozitívnych prípadov raketovo rastie a keď si niekto myslí, že dovolím, aby nezodpovední ignoranti ohrozovali naďalej nevinných ľudí, tak nehrozí,“ komentuje ďalej predseda vlády situáciu s tým, že sa sklamal v ľuďoch, ktorým dovolil benevolentné opatrenia. 

Dnes bude zasadať pandemická komisia, ktorá bude rozhodovať o možnom sprísnení opatrení.

 

CORONAVIRUS CHART
Domov
Zdieľať
Diskusia