Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2020, 19:09
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Donald Trump vraj nazval padlých amerických vojakov lúzrami a šmejdmi

NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Amerického prezidenta denník The Atlantic obvinil na základe svojich zdrojov, že v minulosti nazval padlých amerických vojakov vo Francúzsku lúzrami.

Americký prezident Donald Trump označil v roku 2018 amerických vojakov, ktorí zomreli v prvej svetovej vojne, za „lúzrov“ a „šmejdov.“

Ako prvý o tom informoval portál The Atlantic, pre ktorý to údajne potvrdili štyri nezávislé zdroje. Situácia mala podľa zistení súvisieť s počasím. Trump mal v tom čase navštíviť cintorín amerických vojakov vo Francúzsku, túto návštevu však zrušil práve pre nepriaznivé počasie. „Prečo by som mal ísť na ten cintorín? Je plný lúzrov,“ povedal podľa zistení The Atlantic americký prezident. 

Odporúčané
Donald Trump rozdával podpisy, ktoré vraj majú hodnotu 10 000 $. V hurikánom zničenej Louisiane vyzýval ľudí, aby ich predali Donald Trump rozdával podpisy, ktoré vraj majú hodnotu 10 000 $. V hurikánom zničenej Louisiane vyzýval ľudí, aby ich predali 31. augusta 2020, 6:55

Biely dom krátko po zverejnení článku vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom informácie označil za urážlivé a nepravdivé. „Prezident si armádu veľmi váži, jednotky chváli, zvyšuje im rozpočty a podpisuje reformy pre veteránov,“ povedala hovorkyňa Bieleho domu podľa portálu 911

Donald Trump sa vojny nezúčastnil, aj keď dostal povolávací rozkaz do Vietnamu. Podľa zahraničných médií sa službe vyhol zo zdravotných dôvodov. 

Ako to už býva zvykom, hlava Spojených štátov sa pokúsila sama obhájiť na Twitteri. Tvrdí, že amerických vojakov nikdy nenazval inak, ako hrdinami. Prisahá na čokoľvek, alebo kohokoľvek. 

Domov
Zdieľať
Diskusia