Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 18:41
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Riaditeľ RTVS Rezník môže zarobiť až 8-tisíc eur, viac ako premiér. Táto odmena je výsmech, odkazuje poslanec OĽaNO

NEWS RTVS
Uložiť Uložené

Čekovský tvrdí, že kontrolóri verejnoprávnej inštitúcii vytkli, že sa v nej nedodržiava viacero zákonov v oblasti účtovníctva.

Kým RTVS považuje výsledky finančného auditu, ktorý preveroval hospodárenie verejnoprávneho média so štátnymi financiami, za uspokojivé, kompetentní členovia vlády si myslia opak.

Šéfka rezortu kultúry Natália Milanová skonštatovala, že s nimi nie je spokojná. Podľa nej kontrola odhalila nehospodárnosť internej výroby relácií a problémy vo finančných procesoch. Televízia na čele s riaditeľom Jaroslavom Rezníkom považuje zdokumentované nedostatky za pochybenia tretích strán, z čoho vraj vyvodila dôsledky. Zároveň si na rozdiel od ministerky kultúry myslí, že nastavenie procesov v RTVS je funkčné a hospodárne.

Poslanec Národnej rady SR a predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Kristián Čekovský v dôsledku výsledkov finančnej kontroly žiada Radu RTVS, aby prehodnotila svoje rozhodnutie priznať Rezníkovi odmeny vo výške sto percent jeho platu.

Odporúčané
Konflikt záujmov v hlavných správach: šéf marketingu RTVS propagoval vo verejnoprávnej televízii svoju pesničku Konflikt záujmov v hlavných správach: šéf marketingu RTVS propagoval vo verejnoprávnej televízii svoju pesničku 2. mája 2020, 10:54

Čekovský tvrdí, že kontrolóri verejnoprávnej inštitúcii vytkli, že sa v nej nedodržiava viacero zákonov v oblasti účtovníctva, verejného obstarávania a zákona o finančnej kontrole a audite napríklad tým, že sa nerobia základné finančné kontroly účtovných dokladov na všetkých úrovniach.

„Pán Rezník zarobí za prvý polrok tohto roka viac ako ministerka kultúry či premiér SR. Keďže bežný plat riaditeľa RTVS je štvornásobok priemernej mzdy, priznaním týchto odmien sa vyšplhá na viac ako 8000 eur. V situácii, keď mzdy zamestnancov neboli tento rok valorizované, to považujem za výsmech svojim zamestnancom,“ uviedol vo svojom stanovisku Čekovský a dodal, že ďalšie pochybenia môže odhaliť Najvyšší kontrolný úrad, na ktorý sa obrátil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia