Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2020, 8:17
Čas čítania 1:04
Adam Novosad

Výrobcu zmrzliny s dúhou na obale v Rusku obvinili z propagácie homosexuality

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Obal zmrzliny vyvolal medzi niektorými Rusmi poriadny rozruch.

V Rusku síce homosexualitu dekriminalizovali v roku 1993, ale dodnes tam ľudia z LGBTQ komunity zažívajú peklo. Režim Vladimíra Putina komunitu dlhé roky démonizuje, ba čo viac, ak tamojšia polícia niekoho obviní z propagácie „homosexuálneho správania“ medzi mladými ľuďmi, hrozí mu pokuta až do výšky viac ako 6-tisíc eur, informuje BBC.

Najnovšie sa obeťou kampane proti homosexuálom stal výrobca zmrzliny. Spoločnosť Čistá línia začala predávať zmrzlinu, ktorá vyzerá ako dúha a jej obal hrá farbami dúhy.

Aj keď ani zďaleka nepripomína vlajku LGBTQ komunity, šéfka ruského Zväzu žien počas videokonferencie s prezidentom Putinom vyhlásila, že zmrzlina s názvom Dúha je tichou homosexuálnou propagandou.

Vraj chce takto výrobca dúhové farby medzi deťmi, ktoré potom budú čoraz viac akceptovať aj dúhovú vlajku LGBTQ komunity, čo podkopáva tradičné hodnoty v krajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia