Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti
30. júna 2020, 19:00
Čas čítania 2:51
Vojtěch Vanda

Vysokorýchlostné wifi na horách, pri mori aj na chate. S touto technológiou sa pripojíš bezpečne a za pár desiatok eur

TECH
Uložiť Uložené

Routery od TP-Linku ti vyriešia starosti so slabým pripojením na terase aj v parku na lavičke. Navyše sa nemusíš báť toho, že by ti niekto ukradol heslo k online bankingu.

Ach, tá wifi! Keď sa pripravuješ na vytúženú dovolenku s priateľmi či partnerom, medzi prvými otázkami padne, či bude na mieste možné pripojiť sa na internet. V prípade, že si nechceš nechávať prácu, ktorú musíš dokončiť, až na ďalší týždeň, a zároveň chceš mať pokoj so všetkými rezerváciami, nemal by ti uniknúť nový spôsob, ako vziať stabilný a rýchly internet všade so sebou.

Nejde však len o dovolenky a príjemné záležitosti. Všetkých nás zastihla koronavírusová pandémia, ktorej sme museli podriadiť aj pracovné podmienky. Mnohé firmy vyriešili pracovné vákuum vďaka home office, ak mali takú možnosť. Tá šťastnejší si tak mohli svoju prácu zobrať do pracovne či obývačky, alebo aj na verandu, balkón či na chatu.

M7350 – LTE mobilný WiFi router
M7350 – LTE mobilný WiFi router Zdroj: REFRESHER

Zvyčajne však bolo stabilné a silné pripojenie, ktoré často práve na týchto miestach chýba, podmienkou napríklad pre konferenčné hovory.

S koronavírusom sa spája aj fakt, že oveľa menej ľudí bude mať príležitosť aj chuť vycestovať niekam do zahraničia, kde by internetové pripojenie pokrylo hotelové wifi. A síce ti chalupy, lúky, horské chaty, stan či pergola hotel nahradia, doteraz boli iba hluchými miestami, ktorým digitálne pokrytie skrátka chýbalo. Teraz však existuje spôsob, ako ich zastrešiť. Príjemným riešením sú nové routery od TP-Linku, ktorých rôzne modely sa hodia do každej situácie.

Home office bez starosti o pripojenie

Už máš dosť bytu, svojej izby a vydýchaného vzduchu, rozhodneš sa teda sadnúť si k práci na čerstvom vzduchu. Pre koronavírus však nemáš na výber a musíš zostať v rámci tvojho bydliska, a tak ti neostáva nič iné, než si sadnúť na záhradu, verandu alebo balkón. V tej najhoršej situácii sa stane to, že si si neoveril dosah routery a signál tvojho wifi z domu nemôžeš na svojom počítači chytiť.

TP-Link ponúka elegantné riešenie. K poriadnemu pripojeniu je potrebný router, ktorý má najnovší štandard Wi-Fi 6 a dobrý dosah, ako napríklad Archer AX10. Jeho výhodou je kombinovaná rýchlosť prenosu dám v dvoch pásmach, a to až do 1,5 GB/s. Ak by si rád rozšíril dosah aj počet možných pripojených zariadení, firma ponúka tzv. Wi-Fi Mesh systém.

Deco E3 – AC1200 Wi-Fi mesh systém pre celú domácnosť
Deco E3 – AC1200 Wi-Fi mesh systém pre celú domácnosť Zdroj: TP-Link

Základná sada TP-Link Deco E3, v ktorej nájdeš router Deco E4 a extender RE300, vyriešia tvoj problém s verandou raz-dva. Každopádne, ak máš rád svoj pokoj napríklad v tieni okrasných kríkov alebo si rád poležíš v záhrade v hamocku medzi slivkami, systém EAP Outdoor ti natiahne internet po celom pozemku a ty si môžeš hovieť v sieti aj na sieti.

Vysokorýchlostný internet môžeš mať aj na chalupe

Víkendová akcia na chalupe znamená rýchle balenie v piatok poobede, aby si človek mohol k večeru trochu oddýchnuť pri filme. K tomu je však nutná príprava. Aby bol človek pripravený hoci aj na útok malých súrodencov či bratrancov, ktorí nutne musia vidieť nové video ich obľúbeného vlogera, či na nečakaný telefonát z práce, hodí sa rýchly a bezpečný internet.

Modely TP-Link Archer MR200 či TL-MR6400 boli vyrobené presne pre takéto situácie. Do routerov, ktoré podporujú LTE, len vložíš SIM kartu a jednoducho surfuješ. Ak máš možnosť pripojiť sa napríklad aj cez DSL model, modely sú vybavené aj LAN/WAN konektormi. Rýchlo a jednoducho poslúžia úplne každému a ty tak budeš mať svoj vytúžený relax.

TL-MR6400 – 300Mbit/s bezdrôtový N LTE Router
TL-MR6400 – 300Mbit/s bezdrôtový N LTE Router Zdroj: TP-Link

Pripoj sa kedykoľvek a kdekoľvek na cestách

Situácia si niekedy vyžaduje aj cestovanie, predsa len nebudeš sedieť stále iba doma či na chate. Aj stan, karavan či hausbót sú možnosťami, ako si v dnešnej dobe pekne užiť voľno. Zvyčajne im však chýba pripojenie k internetu. A to ešte nehovoríme o samotnej ceste na miesto. Ak sa rozhodneš ísť autom, môžeš očakávať námietky zo zadných sedadiel, že im proste internet chýba.

Ak zabudneme na dátové pripojenie v mobile, s ktorým sa najjednoduchšie pripojíš, najlepším rozhodnutím bude mobilný wifi router. Nielenže s ním neutratíš za často drahé dátové balíčky operátorov, ale zároveň si môžeš byť istý, že ťa nikto nenapadne, keď si budeš prezerať stav svojho bankového účtu.

Archer AX10 – AX1500 Wi-Fi 6 Router
Archer AX10 – AX1500 Wi-Fi 6 Router Zdroj: TP-Link

Modely M7200 a M7350 od TP-Linku ti vytvoria sieť pomocou SIM karty s podporou 4G/LTE, na ktorú sa zároveň pripojí až 10 koncových zariadení. Celých 8 hodín si tak môžeš nerušene brázdiť po internete. À propos, skús niekde v lese chytiť internet, ktorý podporuje rýchlosť sťahovania až do 150 Mb/s a upload do 50 Mb/s.

Cenový prehľad produktov na cesty od TP-Linku nájdeš v tabuľke nižšie

Produkt Cenové rozmedzie
Archer AX10 78,35 - 97,18 €
Deco E3 61,84 - 75,08 €
Archer MR200 100,71 - 127,16 €
TL-MR6400 80,75 - 135,76 €
M7200 55,23 - 111,97 €
M7350

86,11 - 118,05 €

Viac podrobností nájdeš na wifinaleto.cz.

Domov
Zdieľať
Diskusia