Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Budiš, a.s.
28. apríla 2020, 14:53
Čas čítania 3:05
Sponzorovaný obsah

Pomohli desiatkam tisíc Slovákov, rozdali viac ako 200-tisíc fliaš pitného režimu

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Značka Budiš sa stala prvým producentom, ktorý podal Slovenskej republike pomocnú ruku v podobe pitného režimu počas boja proti ochoreniu COVID-19.

Za zatiaľ najlepšie výsledky v boji s koronavírusom vďačíme v prvom rade tým, ktorí každý deň riskujú svoje životy v prvej línii. Poďakovanie patrí záchranárom, policajtom, pracovníkom laboratórií, nemocníc, ale aj hasičskému zboru a vojakom. Okrem potlesku však v dnešnej dobe vedia obzvlášť oceniť, keď sa môžu stopercentne sústrediť na prácu a neriešiť zabezpečenie základných ľudských potrieb, medzi ktoré patrí aj pitný režim.

O ten sa postarala spoločnosť BUDIŠ a.s. v spolupráci s Ministerstvom vnútra SR, Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny a Bratislavským samosprávnym krajom. Práve oni boli prvými, kto podal Slovenskej republike pomocnú ruku v podobe pitného režimu počas boja proti ochoreniu COVID-19.

Pomohli na 269 miestach, kde rozdali 201 660 fliaš pitného režimu
Zdroj: Budiš

Samozrejme, nie je to len o produktoch ako takých, iniciatívu je potrebné vnímať aj symbolicky. Práve spolupatričnosť a ochota pomôcť v posledných týždňoch udržiavali Slovensko v dobrej psychickej kondícii. Platí, že sme v tom spolu a dôkazom je aj sympatická iniciatíva Budiš pomáha.

„Rozhodli sme sa pomáhať všade tam, kde to bolo potrebné. Prísunom minerálov a pitným režimom sme v spolupráci s ÚPSVaR SR, BSK, MINV SR a krízovým štábom koordinovane a adresne podporili hrdinov v prvých líniách, ale aj ľudí, ktorí našu pomoc potrebovali. Pomohli sme na viac ako 269 miestach, poskytli sme 201 660 fliaš pitného režimu a pri rozvoze sa najazdilo 14 629 km,“ hovorí Andrej Hronský, generálny riaditeľ BUDIŠ a.s.

Kto rýchlo dáva, dvakrát dáva

Prvá pomoc v podobe pramenitých vôd Zlatá Studňa, bola poskytnutá viac ako 500 policajtom na hraničných priechodoch a do karanténnych centier v Gabčíkove, Piešťanoch a Liptovskom Jáne. Okrem týchto miest boli zavezené aj do ďalších desiatich miest, kde pomohli tisíckam Slovákom.

Obzvlášť dôležité je, že Budiš a.s. zareagovala veľmi pohotovo. Na pandémiu nikto z nás nebol pripravený a nevedeli sme si ani predstaviť, čo všetko sa môže diať, prípadne, ako dlho toto celé bude trvať. Aj napriek tomu autori projektu Budiš pomáha neustále pridávali na obrátkach, keď sa situácia zhoršovala a neprestávajú ani dnes, keď to už vyzerá oveľa lepšie.

Pitným režimom sa podporili aj karanténne miesta na Spiši, ktoré chvíľu vyzerali ako potenciálne ohnisko nákazy. Pomoc ocenil aj zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre.

Pomohli na 269 miestach, kde rozdali 201 660 fliaš pitného režimu
Zdroj: Budiš

Operátori tiesňových liniek aj pacienti infektologických kliník 

Aj keď neprichádzajú do priameho styku s nakazenými, každým dňom sa stretávajú s obrovským stresom, keďže tiesňové linky Slováci vyťažujú od rána do večera. Spoločnosť Budiš preto podala pomocnú ruku aj operátorom, ktorí často nemajú počas dňa čas si vydýchnuť. Prametiné vody Zlatá Studňa, protistresové minerálne vody Gemerka, minerálne vody Budiš a colové nápoje Africola im padli vhod viac, ako kedykoľvek predtým. 

Zásielka čerstvého pitného režimu putuje pravidelne už skoro mesiac až tisícke operátorov tiesňových liniek 112, 150 a 155 na celom Slovensku ako poďakovanie za ich odhodlanie, odvahu a extrémne nasadenie.

Autori projektu Budiš pomáha vopred odkonzultovali zloženie minerálnych vôd Budiš, Fatra, Gemerka a pramenitej vody Zlatá studňa, aby mohli následne pomôcť okrem zdravotníkov aj pacientom na Klinike infektológie a geografickej medicíny v Bratislave, Klinike infektológie a cestovnej medicíny LF UPJŠ v Košiciach a Univerzitnej nemocnici v Martine.

Pomohli na 269 miestach, kde rozdali 201 660 fliaš pitného režimu
Zdroj: Budiš

Štyri štátne laboratóriá aj záchranné zdravotné služby v Bratislave a Košiciach

BUDIŠ a.s. zabezpečil pitný režim aj štyrom štátnym laboratóriám, konkrétne v Trenčíne, Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave. Aj títo zdravotníci fungujú v mimoriadnom režime 24/7, preto im boli navezené okrem minerálnej vody Budiš a protistresovej minerálnej vody Gemerka aj colové nápoje AfriCola. Aj na nich je vytváraný psychologický nátlak, keďže aj počet testovaných ľudí je dôležité merítko v týchto časoch.

Ani pracovníci štátnej Záchrannej zdravotnej služby v Bratislave a Košiciach už týždne nemusia riešiť pitný režim a môžu sa plne sústrediť na svoju veľmi dôležitú prácu, pri ktorej sa často počas celej zmeny nezastavia. Skoro 1000 záchranárov zdravotnej pomoci v sanitkách na celom území Slovenska nemusí myslieť na to, kedy budú mať čas zastaviť sa, aby zostali hydratovaní. 

Pomohli na 269 miestach, kde rozdali 201 660 fliaš pitného režimu
Zdroj: Budiš

Karanténne mestečko na Zlatých pieskoch

V Bratislave ostalo odhadom 4000 ľudí bez domova, ktorí nemajú prístup k dostatočnej hygiene. Bratislavský magistrát preto zriadil karanténne mestečko na Zlatých pieskoch. Spoločnosť BUDIŠ a.s. dodala pre ľudí bez domova, ale aj pracovníkov pitný režim v podobe minerálnej vody Budiš a colového nápoja Lokálka.

 

Pomohli na 269 miestach, kde rozdali 201 660 fliaš pitného režimu
Zdroj: Budiš

Rozdávajú aj dezinfekčné prostriedky

V spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny sa spoločnosť BUDIŠ a.s. rozhodla podporiť 5200 detí umiestnených v 68 centrách dodaním nielen pitného režimu v podobe džúsikov Ricky, minerálnych vôd Budiš a dojčenských vôd Zlatíčko, ale aj dezinfekčných prostriedkov na báze liehu na dezinfekciu povrchov.

Rizikové a vysoko infekčné prostredie, na ktoré sa z jedného dňa na druhý premenil Domov sociálnych služieb a Zariadenie pre seniorov v Pezinku, má taktiež svojich hrdinov, ktorí nádej nestrácajú a príkladne ukazujú, že solidarita sa z nás nevytráca, ale práve naopak, sme silnejší ako inokedy.

Kým záchranné zložky aj krízové štáby robili všetko pre to, aby situáciu v Pezinku stabilizovali, Budiš v spolupráci s ďalšími spoločnosťami zabezpečila okrem pitného režimu aj dezinfekciu.

Spoločnosť BUDIŠ a.s. v zmysle zodpovednosti a bezpečnosti otestovala svojich zamestnancov na ochorenie COVID-19. Viac informácií o pomoci nájdeš na stránke www.budispomaha.sk.
Domov
Zdieľať
Diskusia