Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2020, 15:42
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Drastický nárast: Na Slovensku pribudlo rekordných 101 ľudí nakazených koronavírusom

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Poznáme nové počty za utorok.

Premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii s názvom „Situácia je vážna, prosím, nebláznime“ zverejnil nové čísla nakazených Slovákov. Nový koronavírus potvrdili u ďalších 101 pacientov, celkovo máme 682 nakazených. 

Podľa včerajších údajov zverejnených ministerstvom zdravotníctva sa na Slovensku 13 už vyliečilo a dvaja ľudia Covid-19 podľahli.

Otestovali viac ako 2-tisíc ľudí, spomedzi nových nakazených je 16 ľudí, ktorí majú viac ako 60 rokov.  Podľa Matoviča sa potvrdilo, že na Slovensku môžu byť problematické aj rómske osady. Zatiaľ otestovali len približne 30 osád a zostáva ich ešte vyše 1000.

Igor Matovič počas tlačovej konferencie adresne kritizoval koaličných partnerov Richarda Sulíka aj Veroniku Remišovú. V súvislosti s chaotickým zastavovaním Slovákov kvôli obmedzeniam pohybu premiér povedal, že policajný prezident Milan Lučanský sabotoval uznesenie vlády. 

Odporúčané
Záznam streda: Matovič nechce prezradiť celkové počty nakazených ľudí v rómskych komunitách. Nechce robiť paniku Záznam streda: Matovič nechce prezradiť celkové počty nakazených ľudí v rómskych komunitách. Nechce robiť paniku 8. apríla 2020, 8:11

Verejné bohoslužby sa konať nebudú

Premiér dnes tiež prijal predsedu Konferencie biskupov Slovenska, bratislavského arcibiskupa-metropolitu Stanislava Zvolenského a generálneho biskupa Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) Ivana Eľka. Stretnutia sa zúčastnila aj ministerka kultúry SR Natália Milanová. Hovorili o aktuálnej situácii s nadchádzajúcimi veľkonočnými sviatkami.

Na mediálnom brífingu Zvolenský  pripomenul, že verejné bohoslužby sa konať nebudú. Zároveň apeloval na ľudí, že je kľúčové dodržiavať všetky opatrenia, ktoré teraz platia. Podľa jeho slov môžu veriaci žiť svoju vieru v mnohých oblastiach napriek tomu, že k niektorým teraz nemajú prístup.

„Toto stretnutie sme organizovali v predvečer veľkonočných sviatkov, ktoré Slovensko zažije historicky úplne inak,“ povedal Matovič.  Podľa premiéra budú sviatky zbavené mnohých našich zvyklostí a tradícií pre obmedzenia kvôli koronavírusu. „Veľkonočné sviatky sú symbolom utrpenia jedného človeka, aby boli nádejou pre všetkých ostatných. Teraz sme všetci svojim spôsobom súčasťou toho utrpenia a dúfame, že budú predeľom k svetlejšej budúcnosti.“

Odporúčané
Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) 9. júla 2022, 14:30

Matovič vyhlásil, že s cirkvami zdieľa spoločný názor, všetci sme na jednej lodi a veriaci aj neveriaci teraz bojujú so spoločným nepriateľom, ktorým je nový koronavírus.

Domov
Zdieľať
Diskusia