Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2020, 7:38
Čas čítania 0:38
Daniel Mikolášik

Zdravotnícky personál nemocnice v Ružomberku je v izolácii. Zamestnanci prišli do styku s nakazeným pacientom

NEWS NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Pre nezodpovednosť jedného z pacientov sú desiatky zamestnancov nemocnice v karanténe.

Desiatky zamestnancov Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku zostali v domácej izolácii po tom, ako prišli do styku s pacientom nakazeným novým koronavírusom. Testy na COVID-19 absolvovalo 118 pracovníkov ÚVN, časť z nich už nemocnica zaslala do laboratória v Banskej Bystrici. V stredu večer o tom informovala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.


„V týchto chvíľach dokončujeme posudzovanie epidemiologickej anamnézy a klinického stavu zamestnancov nemocnice, ktorí boli v bezprostrednom styku s pacientom. Na základe výsledkov bude spresnený počet zamestnancov, ktorým bude nariadená karanténa,“ uviedla hovorkyňa nemocnice s tým, že výsledky by mohli byť známe vo štvrtok v skorých ranných hodinách.

Odporúčané
8 najčastejších hoaxov o koronavíruse, ktoré brázdia slovenský internet 8 najčastejších hoaxov o koronavíruse, ktoré brázdia slovenský internet 1. apríla 2020, 17:01


Pacienta z Čadce prijali do ÚVN ešte 23. marca 2020 po úraze hlavy. Pri príjme mu urobili testy na nový koronavírus s negatívnym výsledkom. V utorok mal pacient podstúpiť drobný operačný zákrok. Z preventívnych dôvodov nemocnica testy u pacienta zopakovala. Výsledok bol pozitívny. Pacient je podľa Diškovej momentálne hospitalizovaný na ARO.

Oficiálne čísla zo včera hovoria, že aktuálne máme na Slovensku 400 potvrdených prípadov, naposledy pribudlo 37 pozitívnych zo 877 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia