Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2020, 8:46
Čas čítania 1:34
Viktor Kniš

Podľa Borisa Kollára máme o 1000 medveďov navyše, vraj čakáme, kedy zabijú ženy a deti. Ochranári sú podľa neho ekoteroristi

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Boris Kollár nie je jediný, kto má diametrálne odlišný názor na medvede, ako celá spoločnosť. Podobné tvrdenia hlásal aj jeho nominant na ministerstvo životného prostredia.

Boris Kollár v piatkovom rozhovore v rádiu Expres opäť rozprával o novele zákona týkajúcej sa údajného premoženia medveďov. „Pokiaľ by ich bolo okolo 700 – 800 kusov, tak je to v poriadku,“ povedal líder kandidátky Sme Rodina Braňovi Závodskému. Podľa Kollára je dnes na Slovensku asi 2-tisíc medveďov, číslo údajne zobral od poľovníkov. Tí však hovoria podľa Aktualít o maximálne 1700 kusoch, z čoho vyplýva, že Boris Kollár tieto údaje ešte nafúkol.

V skutočnosti ani odborníci nevedia určiť presný počet medveďov žijúcich na Slovensku. Šéf pravdepodobne druhej najsilnejšej koaličnej strany strašil, že zvieratá budú zabíjať. „Čakáme, kedy tu prvý medveď zabije ženu s dieťaťom,“ povedal Kollár naživo v rádiu. Ochranárov, ktorí sa stavajú proti likvidácii medveďov nazval ekoteroristami. 

Odporúčané
TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky 1. marca 2020, 19:57

Rétorika ako kandidát ĽSNS

Podobnú rétoriku zvolil pred časom aj kandidát ĽSNS Marek Belák. Hovoril o premnožení medveďov a mal v pláne vystrieľať 1000 z nich, aby tak ochránil deti a ľudí, ktorí sa dnes boja chodiť do hôr.

Domov
Zdieľať
Diskusia