Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2020, 8:30
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš

Redaktor Plus 7 dní ukončil pracovný pomer po zásahu vydávateľa do rozhovoru s premiérom: Bol som „odprevadený“ z redakcie, tvrdí

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Po šéfredaktorke kvôli incidentu odchádza ďalší zamestnanec, tentokrát autor predmetného rozhovoru s premiérom.

Ešte v priebehu uplynulého týždňa odišla z týždenníka Plus 7 dní šéfredaktorka Katarína Šelestiaková kvôli tomu, že vydávateľ média, ktorým je finančná skupina Penta, úspešne zasiahol do obsahu. Podľa našich informácii z redakcie Plus 7 dní, Petrovi Pellegrinimu prekážalo, keď sa ho redaktor týždenníka opýtal na jeho sexuálnu orientáciu. Otázka ani odpoveď sa skutočne do finálnej verzie nedostali. 

Situáciu teraz zo svojej perspektívy opisuje aj samotný redaktor Pavel Knapko. Ten dokonca naznačuje, že odchod neprebiehal až tak hladko, ako by sa dalo očakávať. „Dostal som na výber a vybral som si dohodu o ukončení pracovného pomeru a následne na to som bol „odprevadený“ z redakcie,“ píše autor rozhovoru s premiérom a lídrom kandidátky Smeru Petrom Pellegrinim na Facebooku. 

Zároveň uvádza, že práca bulvárneho redaktora sa mu páči a má aj hlbší zmysel, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. „Špinavá“ práca ho síce dostáva aj do nepríjemných situácií, je však podľa neho dôležitá: „Na prvý pohľad môže ísť len o nejakú novinársku zlomyseľnosť, no ak politik naozaj udržuje milostný pomer alebo sa obklopuje pofidérnymi osobami, je na mieste sa pýtať, do akej miery tento pomer či osoby môžu byť bremenom pre výkon funkcie, či dokonca či ju nevykonáva v prospech konkrétnej osoby či záujmových skupín,“ komentuje Knapko.

Odporúčané
Šéfredaktorka Plus 7 dní dala výpoveď pre rozhovor s Petrom Pellegrinim, vydavateľ vraj nedovolil uverejniť jednu časť Šéfredaktorka Plus 7 dní dala výpoveď pre rozhovor s Petrom Pellegrinim, vydavateľ vraj nedovolil uverejniť jednu časť 19. februára 2020, 15:46

Od roku 2014 patrí týždenník Plus 7 dní do mediálneho portfólia finančnej skupiny Penta, jeho vydavateľom je spoločnosť News and Media Holding. O médiách nedávno rozprával pred súdom aj jeden zo šéfov Penty – známy oligarcha Jaroslav Haščák. Ten tvrdil, že médiá sú veľmi špecifickou oblasťou, keďže do nich síce investičná skupina môže vstúpiť, je však ťažké ovplyvňovať ich, pretože sa redakcie vzbúria. A presne to sa stalo aj v tomto prípade.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia