Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Notino
4. marca 2020, 10:30
Čas čítania 1:47
Sponzorovaný obsah

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Len v Európe je na testovanie ročne využitých až 12 miliónov zvierat.

Dopad tvojich nákupných rozhodnutí môže byť väčší, ako si myslíš. V oblasti kozmetiky to platí obzvlášť. Určite si si všimol, že viacero značiek prírodnej kozmetiky sa snaží o udržateľný prístup, ktorý neničí prírodu a pri jej výrobe netrpia zvieratá. Prírodná kozmetika má pre telo prirodzené zloženie, ktoré nevyvoláva neželané vedľajšie účinky. Látky z kozmetických výrobkov  prechádzajú z pokožky rovno do tvojho obehového systému. Aj preto tak záleží na jej zložení. 

Ako mám veriť prírodným produktom?

Nákupom prírodnej kozmetiky pomáhaš ukončiť testy na zvieratách a zároveň vysielaš silný odkaz spoločnostiam, ktoré ich tak stále testujú. Podľa Európskej koalície za ukončenie testov na zvieratách (ECEAE) je len v Európe na testovanie ročne využitých až 12 miliónov zvierat.

Existuje však mylná predstava, že prírodné produkty nie sú testované. V skutočnosti je to naopak. Je to dlhý, intenzívny a nákladný proces certifikácie produktu ako ekologického. Aj keď to pridá na konečnej cene, ako spotrebiteľ si môžeš byť istý, že dostaneš to, za čo si platíš. 

Organické kozmetické prísady sa vyrábajú bez použitia umelých hnojív, pesticídov alebo iných syntetických chemikálií, ktoré sa používajú ako tradičné kozmetické prísady. Ekologickí poľnohospodári zvyčajne používajú holistický prístup, ktorý rešpektuje a využíva silu prírodných procesov v ekológii farmy.

Aby sme ti ukázali, že ponuka je naozaj veľká, vybrali sme niekoľko z nich, či už hľadáš výrobky na starostlivosť o pleť, vlasy, líčenie alebo parfumy. 

Arganový olej lisovaný za studena

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?
Arganový olej z Maroka dá tvojej pleti i pokožke intenzívnu hydratačnú a regeneračnú starostlivosť. Je zdrojom nenasýtených mastných kyselín, antioxidantov, vitamínov a fytosterolov. Jeho pravidelné používanie je pritom veľmi jednoduché. Malé množstvo oleja jemne vmasíruj do pokožky tela alebo pleti tváre či vlasov a nechaj pôsobiť. Ide o skutočne vzácny a čisto prírodný výťažok. 

Kávový telový peeling

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?
Zdroj: Notino
Napadlo ti už niekedy pri rannej šálke kávy, že extrahované zrná môžu byť ďalej využité? Kávový peeling zbaví tvoju pokožku už odumretých buniek a zaistí jej hebkosť. Jeho používanie je príjemné a jednoduché. Navlhči pokožku a spolu s peelingom ju masíruj. Zaujala ťa táto prírodná kozmetika na pleť?

Korektor tmavých kruhov pod očami

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?
Zdroj: Notino
Vďaka svojmu prírodnému zloženiu je tento korektor ideálny pre citlivú pleť okolo očí, ktorú regeneruje a vyhladzuje. Dokonale prekrýva opuchy a tmavé kruhy, bez toho, aby vysušoval alebo zvýrazňoval vrásky. Je zložený z bambuckého masla, ktoré dodá tvojej pleti pevnosť a hydratáciu. Podobných príkladov prírodnej dekoratívnej kozmetiky nájdeš určite ešte viac. 

Multifunkčný suchý olej na tvár, telo a vlasy

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?
Zdroj: Notino

V sklenenej fľaške vyzerá skoro ako parfum, no okrem vône má množstvo prospešných účinkov. Multifunkčný suchý olej obsahuje vzácne prírodné oleje a hĺbkovo tak vyživuje tvár, telo i vlasy. Navyše obsahuje nádhernú vôňu, dodáva pleti, pokožke i vlasom hebkosť a výživu. Obsahuje vitamín E aj viacero olejov. 

Všetky tieto krásne prírodné produkty a ešte mnoho ďalších nájdeš na stránke Notino.
Domov
Zdieľať
Diskusia