Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. februára 2020, 14:25
Čas čítania 0:37
Matej Krajčovič

Búrka Dennis potrápila pilotov. Pozri, ako pristávalo najväčšie dopravné lietadlo na svete

TECH BÚRKA LIETADLO
Uložiť Uložené

Airbus A380 na dráhu dosadol takmer kolmo.

Britské ostrovy aktuálne bojujú s búrkou Dennis, ktorá podľa CNN spôsobila rozsiahle záplavy a  meteorológovia miestami zaznamenali poryvy vetra s rýchlosťou až 146 km/h. 

Nárazy robili problémy aj v leteckej doprave. Na Instagrame SpeedbirdTV sa objavilo neuveriteľné video Airbusu A380 patriace leteckej spoločnosti Etihad Airways, ktorý počas výčinov počasia pristával na hlavnom londýnskom letisku Heathrow.

Piloti musia pristávať priamo proti vetru, ten však v tomto prípade fúkal takmer kolmo na pristávaciu dráhu. 

Odporúčané
Lietadlo ako z futuristického filmu. Nový Airbus by mal ušetriť až 20 % paliva Lietadlo ako z futuristického filmu. Nový Airbus by mal ušetriť až 20 % paliva 12. februára 2020, 10:25

Kapitán s najväčším dopravným lietadlom na svete nakoniec bezpečne pristál a posádka tak nemusela ísť na tzv. go-around, teda znova pridať, obletieť celé letisko a skúsiť pristáť znova. 

Búrka Dennis však potešila všetkých nadšencov, ktorí pravidelne okupujú letiská a sledujú ich pristávanie aj vzlet. Podobné videá totiž pribudli na viacerých planespotterských kanáloch na YouTube. 

Domov
Zdieľať
Diskusia