Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2020, 10:19
Čas čítania 0:52
Tina Hamarova

Z kohútika im namiesto vody tiekol alkohol. Niektoré rodiny v Indii zostali v šoku, keď si chceli načapovať čistú vodu

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL INDIA
Uložiť Uložené

Z točky mala tiecť zmes piva, brandy a rumu, ktoré úrady zhabali v neďalekom obchode.

Obyvatelia bytového domu v štvrti Thissur v juhoindickom štáte Kerala zažili nečakané prekvapenie. Keď si chceli načapovať z kohútika čistú vodu, tekutina smrdela aj chutila po alkohole. Nečakaná porucha zasiahla podľa BBC 18 rodín.

Najbizarnejšie na tom je, ako sa alkohol do obehu dostal. Colníci zhabali v obchode neďaleko bytovky 6000 litrov nelegálneho alkoholu. Súd nariadil jeho likvidáciu, tak to úradníci vyriešili po svojom a pivo, brandy či rum liali do vykopanej jamy v susedstve. Alkohol sa pomaly vpíjal hlbšie do zeme, až sa zmiešal s podzemnou studňou, ktorá patrila k bytovému domu. 

„Voda v točke začala z ničoho nič zvláštne smrdieť,“ povedal pre New Indian Express majiteľ apartmánového komplexu Joshy Maliyekkal. „Nechápali sme, ako taký alkoholový smrad môže ísť zo studne.“

Našťastie, silný zápach odradil rodiny od pitia takejto vody. Problém však majú aj s bežným umývaním. Zástupca Colného úradu T K Sanu prisľúbil, že studňu vyčistia. „Keďže toto bolo len 2000 fliaš, úradníci sa rozhodli zlikvidovať ich takto, nechceli spôsobiť žiadnu škodu ľuďom ani životnému prostrediu. Ale neuvedomili si, že sú v blízkosti otvorenej studne. Poskytneme zasiahnutým rodinám akúkoľvek pomoc,“ dodal pre New Indian Express.

Domov
Zdieľať
Diskusia