Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2020, 15:41
Čas čítania 1:05
Matej Krajčovič

Youtuber vtipkoval, že môže mať koronavírus a necíti sa dobre. Lietadlo sa muselo vrátiť

NEWS KANADA
Uložiť Uložené

Teraz na YouTube zverejnil ospravedlnenie.

Koronavírus 2019-nCoV stále vzbudzuje veľké obavy. Aj preto možno označiť nápad 28-ročného muža menom James Potok, ktorý letel medzi Torontom a ostrovom Jamajka, za mimoriadne hlúpy.

Podľa LadBible sa totiž počas letu spoločnosti WestJet náhle postavil a vyhlásil, že nedávno cestoval do „hlavného mesta koronavírusu“ v Číne a necíti sa príliš dobre. Týmto spôsobom chcel zaujať, vytvoriť virálne video a stať sa ešte známejším. Na Instagrame má aktuálne niečo vyše 35-tisíc odberateľov. 

Pokus nikomu v lietadle neprišiel vtipný, posádka si začala nasadzovať ochranné rúška a stroj sa pri hranicach štátu Florida musel otočiť a vrátiť naspäť do Kanady, hoci do finálnej destinácie mu zostávalo iba 30 minút.

James Potok bol v Kanade ihneď zadržaný a obvinený z výtržníctva, pričom súd bude 9. marca rozhodovať o jeho treste. Ešte predtým si však zdravotníci overili, že ochorením naozaj netrpí. 

Na YouTube zverejnil video s ospravedlnením, kde uvádza, že posádke potom opakovane tvrdil, že iba žartoval, no bezpečnostný postup už nebolo možné zastaviť. 

„Som tu, aby som sa ospravedlil za všetky nepríjemnosti a problémy, ktoré som komukoľvek v tejto situácii spôsobil. Všetkým ľuďom v lietadle, ktorí boli presmerovaní a zmeškali rodinné stretnutia a svadby, posádke a všetkým online. Nikdy som nechcel spôsobiť paniku, nikdy to nezopakujem,“ hovorí. 

Odporúčané
Čína sužovaná koronavírusom má za sebou najsmrteľnejší deň. Infikovaných je už vyše 20-tisíc ľudí Čína sužovaná koronavírusom má za sebou najsmrteľnejší deň. Infikovaných je už vyše 20-tisíc ľudí 4. februára 2020, 10:24

Uvádza, že nikdy nepočítal s tým, že lietadlo bude otočené. Ospravedlnenie ale môže byť súčasťou jeho stratégie, ako sa v marci vyhnúť prísnejšiemu trestu. 

„Z dôvodu opatrnosti naša posádka nasledovala všetky procesy pre infekčné ochorenie na palube, vrátane zadržania jedinca, ktorý urobil nepodložené vyhlásenia ohľadne koronavírusu,“ uviedol WestJet.

Domov
Zdieľať
Diskusia