Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2020, 18:12
Čas čítania 0:46
Matej Krajčovič

V USA sa objavila nová droga. Sivou smrťou sa vraj predávkuješ už pri náhodnom dotyku

NEWS USA
Uložiť Uložené

Podľa niektorých zdrojov ti nemusia pomôcť ani ochranné rukavice.

Úrad šerifa v St. Mary Parish v americkej Louisiane podľa miestnych médií vyzýva verejnosť, aby sa oboznámila s novou nebezpečnou drogou. Nazvali ju sivá smrť a má ísť o zmes heroínu s fentanylom, prípadne ďalšími syntetickými látkami, ako je karfentanil. 

Úrady už látku, ktorá vyzerá ako kúsky betónu alebo kamienkov, spájajú s desiatkami smrteľných prípadov predávkovania po celom okrese. Nebezpečná má byť najmä kombinácia spomínaných látok, ktoré sú tak 10-tisíckrát silnejšie ako dávka morfia. 

V USA sa objavila nová droga. Šedou smrťou sa vraj predávkuješ už pri náhodnom dotyku
Zdroj: St. Mary Parish Sheriff's Office

Televízia KLFY ju dokonca rovno označuje za superdrogu a cituje úradníkov, podľa ktorých ťa môže zabiť už len to, že sa jej dotkneš, hoci to znie poriadne prestrelene. „Nechcete sa toho dotýkať. Ak je to možné, nechcete to ani dostať na svoje ruky,“ vyhlásil hovorca úradu David Spencer a dodáva: „Naozaj nechcete vidieť niekoho nevinného alebo dieťa dotýkať sa toho, keď nevie, čo to je.“

Odporúčané
Žiadny alkohol, no slovenskí policajti po víkende podozrievajú z jazdy pod vplyvom drog minimálne troch vodičov Žiadny alkohol, no slovenskí policajti po víkende podozrievajú z jazdy pod vplyvom drog minimálne troch vodičov 27. januára 2020, 13:09

Údajne existujú aj zmienky o prípade policajta, ktorý sa týmto spôsobom náhodne predávkoval pri zatýkaní podozrového a dostatočnou ochranou vraj nemusia byť ani latexové rukavice. Na vine by mohol byť karfentanil. Ide o silné sedatívum, ktoré sa používa na uspávanie slonov. 

Prvé známky o sivej smrti sa dajú dohľadať už z roku 2017, kedy sa objavila v Alabame a Georgii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia